Turul Sibiului se anunță un mare succes, în condițiile în care cicliștii sunt nerăbdători să concureze după perioada de pauză generată de COVID-19. Bora va veni cu Pascal Ackermann și Lennard Kämna, dar la start va mai fi o echipă de World Tour, Israel Start-Up Nation, astfel că valoarea concurenților va fi foarte ridicată.
Marea lovitură pentru organizatori ar fi prezența lui Mathieu van der Poel. Olandezul va avea ca prim mare obiectiv după reluare câștigarea Strade Bianche, astfel că Turul Sibiului ar fi o excelentă cursă pregătioare.
"Anul acesta va fi a 10-a ediție din Turul Sibiului și, cum tot calendarul a fost dat peste cap, suntem interesați să facem o figură frumoasă în România. Van der Poel este acum în La Plagne, Franța, pentru un cantonament de două săptămâni la altitudine. Apoi, ar putea merge în Turul Sibiului, unde are un prolog și un contratimp care sunt pe placul lui. După această competiție, ar trebui să fie în formă optimă pentru Strade Bianche", a spus Michel Cornelisse, unul dintre team-managerii lui Alpecin-Fenix.
Ciclism
Van Aert a explicat prin ce a trecut în Paris-Roubaix. De ce nu a avut vreo șansă să câștige
04/10/2021 LA 11:10
Prezența lui Van der Poel în Turul Sibiului va depinde de modul în care va evolua situația în țara noastră în privința coronavirus, dar și de modul în care autoritățile vor trata situația. Un cetățean obișnuit venit din Olanda sau Belgia trebuie în acest moment să stea în izolare preț de două săptămâni, lucru care ar strica tot programul rutierului de clasice, evident.

Principalele obiective ale lui Van der Poel în 2020

Olandezul spera să meargă în Turul Franței, însă echipa sa nu a primit wildcard. Astfel, ciclistul se va concentra pe clasice. Marile obiective sunt Turul Flandrei și Paris-Roubaix, dar și pentru luna august are o serie de obiective îndrăznețe.
Van der Poel va participa la Strade Bianche (1 august), Milano-Torino (5 august), Milan-San Remo (8 august), Gran Piemonte (12 august) și Il Lombardia (Aug 15).
Grație prezenței sale în lotul lui Alpecin-Fenix, formația pro-continentală a fost invitată la toate marile clasice din 2020. În 2019, Van der Poel a câștigat Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl și Amstel Gold Race și a sosit pe 4 în Turul Flandrei.
El a fost văzut de cei mai mulți dintre specialiști favoritul numărul unu la Campionatele Mondiale, în cursa de șosea, dar a sucombat pe final de cursă, când era în pole-position pentru a cuceri tricoul curcubeu. Înainte de pandemie, Van der Poel era considerat favoritul numărul unu pentru clasicele pe pavate din primăvară.

Învingătorii din Turul Sibiului

2011 - Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012 - Victor de la Parte (SP Tableware)
2013 - Davide Rebellin (CCC Polsat - Polkowice)
2014 - Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015 - Mauro Finetto (Southeast)
2016 - Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017 - Egan Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)
2018 - Ivan Sosa (Androni Giocattoli - Sidermec)
2019 - Kevin Rivera (Androni Giocattoli - Sidermec)
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Paris - Roubaix
Mathieu Van Der Poel, optimist înainte de Paris - Roubaix, deși a recunoscut că nu e la 100% fizic
01/10/2021 LA 13:44
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11