Revenit la antrenamentele normale, după căzătura suferită în Dauphine, anul trecut, Froome visează la al cincilea Tur al Franței din carieră, care i-ar oferi un loc în istoria ciclismului, alături de Eddy Merckx, Miguel Indurain, Bernard Hinault și Jacques Anquetil.
Totuși, tentativa de a câștiga a 5-a Mare Buclă din carieră ar putea avea loc în tricoul altei echipe. Rutierul născut la Nairobi va împlini 35 de ani săptămâna viitoare, iar la finalul anului îi expiră contractul cu Ineos. Despărțirea s-ar putea produce însă în perioada de transferuri din vară, după ce Froome pare că a înțeles că britanicii nu îl văd drept rutierul numărul unu.
Incertitudinile privind nivelul la care mai poate ajunge Froome după accidentul suferit au tot planat, iar în acest moment Bernal e liderul echipei, mai ales că Turul Franței nu va avea mulți kilometri de contratimp. Mai mult, Geraint Thomas pare văzut de Ineos drept a doua variantă, tot mai puțini crezând că Froome poate să ducă tricoul galben la Paris.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În acest context, o despărțire e plauzibilă, iar pe contul de twitter cu numele Israel Start-Up Nation a apărut chiar informația că noua echipă de World Tour l-a convins pe britanic. Informația a fost ulterior dezmințită de prima echipă din Israel care va evolua în Le Tour.
"Israel Start-Up Nation ar dori să clarifice: Am căzut victima farsei unui fan, care pentru nu știm ce motiv, a schimbat numele contului său în al nostru și a postat o știre falsă în numele nostru. Să spunem doar: Nu suntem amuzați", a scris formația din Israel pe contul său de tweeter.
Deși din punct de vedere financiar Israel Start-Up Nation stă foarte bine, e greu de crezut că Froome ar accepta să meargă la o echipă care nu are un lot competitiv pentru Marile Tururi. Practic, englezul ar putea fi ajutat în etapele montane doar de Dan Martin și de veteranul Dani Navarro, mult prea puțin pentru o bătălie cu Ineos sau Jumbo Visma.

Movistar, prima opțiune pentru Froome

"Nu comentăm speculații", a fost comunicatul lui Ineos, după ce pe Cycling News a apărut ieri informația că Froome ar putea să plece la o altă echipă încă din această vară.
Totuși, varianta e una cât se poate de reală, iar prima variantă pentru Froome e reprezentată de Movistar. Ibericii au pierdut la finalul anului trecut trei oameni de general - Carapaz, câștigătorul Giro, Landa și Quintana -, iar acum e o echipă fără mari pretenții în Marile Tururi. Enric Mas e un rutier de mare viitor, dar după locul doi din Vuelta în 2018, a avut un an modest, în timp ce Valverde a împlinit deja 40 de ani și cu greu mai poate prinde un podium într-un Mare Tur.
În consecință, aducerea lui Froome ar fi o lovitură pentru Eusebio Unzue, care ne obișnuise să câștige clasamentul pe echipe, an de an, în Turul Franței.
Movistar are potența financiară să îi ofere britanicului un salariu motivant, dar și să îi pună la dispoziție o echipă competitivă, care să îl ajute în munți în competițiile importante.
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818725.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02