Contratimpul individual din Norvegia a însemnat un traseu conceput din două tururi în jurul orașului Bergen, cu un final în cățărare (9%) pe munteleFløyen (400m), principalul loc de agrement din zonă.
Rutierul celor de Sunweb, echipă care a dominat competiția până în acest moment, câștigând ambele contratimpuri pe echipe (masculin și feminin), a terminat cu 57 de secunde mai rapid față de slovenul Primoz Roglic (Team LottoNL–Jumbo) și la peste un minut în fața altui mare favorit, Chris Froome (Team Sky).
O surpriză ar putea fi clasarea pe poziția a -4 a a portughezului Nelson Oliveira, care a stat mai tot timpul cursei pe locul întâi al clasamentului provizoriu, dar la final a trebuit să se recunoască învins cu 1 minut si 28 de secunde de olandez.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Tactica lui Tom Dumoulin de a se odihni după victoria din Giro d'Italia s-a dovedit a fi una foarte bună, acesta fiind primul titlu de campion mondial obținut de vreun olandez la proba de contratimp individual.
Pe de altă parte, unul dintre favoriții locali, norvegianul Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) s-a clasat abia pe poziția a 16-a, la peste 2 minute în urma liderului.
Probele din Campionatul Mondial de Ciclism pe Șosea pot fi în continuare urmărite pe parcursul întregii săptămâni pe Eurosport și Eurosport Player.
Clasament contratimp individual masculin:
1. Tom Dumoulin 44:41
2. Primoz Roglic + 0:57
3. Chris Froome + 1:21
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02