Ciclismul pe șosea din România duce o mare lipsă de rezultate și din păcate a ieșit în evidență printr-un mare scandal, în timpul cursei pe șosea din cadrul Campionatelor Naționale, care a avut loc astăzi, la Izvoru Mureșului, în județul Harghita.
Mașina în care se aflau părinții lui Edi Grosu, cel mai cunoscut rutier român, a fost implicată într-un accident cu mașina în care era antrenorul de la CSA Steaua, Georgios Georgiadis. Pe site-urile de socializare a apărut un video în care părinții lui Edi îl acuzat pe antrenorul de la clubul Armatei că produs intenționat accidentul pentru a le face rău. Acesta din urmă s-a apărat și suține că vina nu îi aparține.
Edi Grosu a explicat că animozitățile dintre el și antrenorul Georgiadis sunt mai vechi și au excaladat în ultimele zile, după ce rutierul a depus o plângere la UCI, în care i-a acuzat pe cei de la Steaua că au procurat documente false pentru unii sportivi.
Ciclism
Slovenia scoate rutieri pe bandă rulantă! Matevz Govekar a câștigat etapa a 4-a din Turul Burgosului
05/08/2022 LA 18:34

Federația Română de Ciclism, reacție promptă după scandalul de la Campionatele Naționale

Federația Română de Ciclism, prin vocea președintelui Alex Ciocan, a avut o primă reacție despre acest episod regretabil. Șeful FRC a menționat că s-a declanșat deja o anchetă pentru a descoperi vinovații și a făcut apel la toți cei implicați să contribuie la elucidarea cazului.
"Referitor la informațiile apărute pe canalele de social media și în presă, legate de altercația dintre doi antrenori de ciclism cu renume din România, FRC califică reacțiile persoanelor implicate ca inacceptabile pentru un Campionat Național de Șosea și Paraciclism, organizat de Federația Română de Ciclism.
Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la aceste situații care distrug încrederea tinerilor cicliști în cei care ar trebui să le formeze caracterele, care dezbină comunități de ciclism, subminează autoritatea antrenorilor și evoluția ciclismului din România!
Încercăm să identificăm motivele disensiunilor, șirul acțiunilor și apoi să tragem la răspundere persoanele implicate.
Regretăm situația creată! Subliniem că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toții: factori de decizie din FRC, cluburi și echipe de ciclism, antrenori și cicliști, pentru a depăși această situație creată poate, din prea multă pasiune pentru ciclism", a fost mesajul semnat de Alex Ciocan, publicat pe pagina de Facebook al Federației Române de Ciclism.
Ciclism
Quick-Step a dat lovitura: Tim Merlier a semnat cu formația belgiană
05/08/2022 LA 10:42
Vuelta a Burgos
Bastien Tronchon s-a impus entuziasmant în etapa a 3-a din Turul Burgosului
04/08/2022 LA 20:51