La sfârșitul lunii iunie, în timpul Turului Franței, prima etapă a fost marcată de un incident foarte grav, o femeie de pe margine provocând o căzătură cumplită, în care au fost implicați o mare parte a rutierilor din pluton. Aceasta a stat prea aproape de șosea, iar Tony Martin (Jumbo Visma) a izbit-o în plin.

Haos în prima etapă din Turul Franței! Un spectator a provocat o căzătură cumplită

Germanul s-a prăbușit, iar aproape tot plutonul, care era compact în momentul respectiv, a fost implicat în căzătură, mai mulți rutieri având nevoie de îngrijiri medicale.În haosul creat pe șosea, femeia respectivă a dispărut și a fost găsită câteva zile mai târziu. Acum, presa din Marea Britanie a dezvăluit ce pedeapsă poate primi.
Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53

4 luni de închisoare cu suspendare pentru femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței

Spectatoarea care a provocat crunta căzătură din Turul Franței în iunie a primit momentan o sancțiune cu închisoare pe 4 luni cu suspendare. O femeie în vârstă de 31 de ani, fără a i se dezvălui numele, din Bretania, Franța a fost judecată la Brest după ce a declanșat ceea ce a fost desemnat "cel mai grav incident din istoria Turului Franței". Conform legislaţiei în vigoare, femeia riscă o pedeapsă constând într-o amendă de până la 15.000 de euro şi un an de închisoare, însă deliberearea în acest caz va avea loc la 8 decembrie.
"Mi-e rușine de ce am făcut. Sunt o persoană liniștită și tot ce s-a întâmplat acolo este exact opusul a ceea ce sunt eu de fapt", a spus femeia în fața judecătorilor. Un avocat a explicat de asemenea cât de periculoase ar fi putut fi urmările acelui incident teribil: "Publicul este esențial pentru cursele de ciclism, așa trebuie să rămână, dar nimic nu ar trebui să atace integritatea fizică a participanților la curse. Acest caz este reprezentativ pentru ce ar fi putut să se întâmple".
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10