Ca și în etapa inaugurală, sprintul de final a fost afectat de o căzătură. De această dată ea a venit cu aproximativ 13 kilometri înainte de final și, chiar dacă nu a fost una care să creeze haos în pluton, a avut anumite repercusiuni.
În primul rând, accidentul l-a întârziat pe Max Richeze, unul dintre favoriții gazdelor și cel care trebuia să îl ghideze pe Gaviria. Rămas fără lansator, columbianul s-a descurcat pe cont propriu, dezvoltând o viteză impresionantă. Succesul lui trebuie probabil raportat la Peter Sagan, rutierul de la Bora negăsind răspuns la sprintul de final al fostului ciclist de la Etixx–Quick-Step.

Vuelta a San Juan: victoria lui Fernando Gaviria

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
A fost pentru al treilea an consecutiv în care Gaviria sprintul încheiat la Pocito. În 2019, el debuta la noua echipă, UAE Team Emirates cu un succes, însă anul trecut nu a fost nici pe departe unul de succes pentru micuțul sprinter sud-american. O accidentare la genunchi i-a încheiat prematur Turul Italiei, pentru ca apoi problemele medicale să nu îi permită să ia startul la Turul Franței.
"Nu pot să neg, sunt într-o formă foarte bună. Încă din decembrie m-am pregătit special pentru această cursă și am fost foarte atent la dietă. Mă simt excelent și sper să duc această formă și în clasicele de primăvară", a spus la final Gaviria. Obiectivul numărul unu pentru el în această primăvară ar trebui să fie Milano-San Remo, prima clasică monument a sezonului.

Clasamentul etapei a doua din Turul San Juan

https://i.eurosport.com/2020/01/28/2763866.png
Turul San Juan este o competiție destinată preponderent sprinterilor, dar marți urmează o etapă de contratimp, care va cristaliza cine se va lupta pentru podiumul la general.
Vom avea 15,2 kilometri fără diferențe de nivel semnificative, în care rutieri precum Remco Evenepoel (dacă s-a recuperat după căzătura de duminică), Julian Alaphilippe, Filippo Gana, Maciej Bodnar, Tom Bohli, Brandon McNulty, Nelson Oliveira sau chiar Peter Sagan vor lupta pentru o clasare cât mai bună.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02