Luni, în etapa cu final la Pocito, Gaviria nu s-a putut baza pe lansatorul său, Max Richeze, care a fost prins într-o căzătură. Atunci, sud-americanul s-a descurcat perfect pe cont propriu, reușind un succes impresionant. De această dată, însă, aproape sigur Gaviria nu ar mai fi câștigat clar dacă nu îl avea pe Richeze să îl ducă în trenă.
Acesta l-a ghidat perfect până cu 200 de metri înainte de final, sprinterul de la UAE Team Emirates având de îndeplinit o simplă formalitate.
"A fost sprintul perfect. Toți coechipierii au lucrat impresionant, de la Tom Bohli și Oliviero Troia, care au tras din greu pentru ca plutonul să prindă evadarea, până la Brandon McNulty, Sebastiano Molano, care au format pe final un trenuleț excelent", a spus Gaviria la final.
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
Richeze l-a lansat atât de bine pe Gaviria încât, din inerție, a prins și el un loc în TOP 10.
De notat că Sagan, pe hârtie cel mai puternic sprinter după Gaviria, din nou a dezamăgit. Slovacul a încercat să îi ia roata sud-americanului, pe final, însă viteza dezvoltată de acesta din urmă a fost mult prea mare pentru posibilitățile actuale ale ciclistului abonat la tricoul verde în Turul Franței.

Clasamentul etapei în Vuelta San Juan

https://i.eurosport.com/2020/01/30/2765767.png
La general, Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) își menține avansul luat în contratimpul individual. El are 33 de secunde peste Filipp Ganna și 1 minut și 9 secunde față e Oscar Sevilla (Medellin).
Astăzi, este etapa regină din Turul San Juan, ajungându-se pe Alto Colorado, cățărare situată la mare altitudine (peste 2500 metri).

Vuelta a San Juan : Fernando Gaviria câștigă etapa a 4-a

Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Turul Franței
Turul Franței 2023 | Start din Spania, o singură etapă de contratimp și 7 etape montane
27/10/2022 LA 14:27