Am avut în sfârșit sprint masiv la capătul etapei a 5-a a Turului. Quick-Step Floors și-a făcut din nou datoria la perfecțiune, lansându-l pe Gaviria perfect și oferindu-i acestuia șansa perfectă de a se impune într-un vânt de față supărător. Columbianul a apucat-o cu ambele mâini.
A fost o victorie care a părut mai facilă decât a fost. Jakub Mareczko de la Wilier Trestina a avansat puternic în ultimii zeci de metri pentru a încheia al doilea, în timp ce Sam Bennet și Andre Greipel l-au urmat. Germanul l-a felicitat la scurt timp după final pe Gaviria, iar tricoul ciclam rezervat liderului clasamentului pe puncte a fost cedat de Greipel în favoarea câștigătorului etapei.
Cicliștii au avut de parcurs o etapă relativ scurtă, de 159 km, de la Pedara la Messina, orașul natal al lui Vincenzo Nibali. Italianul a fost aplaudat la intrarea în oraș, când cu 10 km înainte de final a apărut în fruntea plutonului împreună cu echipa sa. Coechipierul Luca Pibernik a fost autorul unei scene rare atunci când, cu 6 km înainte de final, s-a desprins și a sărbătorit trecerea peste linia de sosire, neștiind că cicliștii mai aveau de parcurs un tur al circuitului din oraș.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 20 ORE
Începutul zilei a produs și o evadare, dar în condițiile în care etapa era aproape garantat destinată sprinterilor, nu mulți oameni s-au încumetat să lase plutonul în urmă. Au făcut-o doi, Maciej Paterski și Evgeny Shalunov. Polonezul a câștigat singura cățărare repertoriată a zilei, de categoria 4, în timp ce din pluton purtătorul tricoului albastru al celui mai bun cățărător, Daniel Teklehaimanot, a sprintat pentru a câștiga punctul rezervat celui de-al treilea ciclist care trece prin vârf.
La sprintul intermediar s-a impus tot Paterski, iar similar, Gaviria a sprintat din pluton pentru a trece linia al treilea și a acumula alte câteva puncte pe lângă cele câștigate la finalul etapei. Evadarea a fost prinsă cu 15 km înainte de final, când ritmul din pluton deja se înăsprise în pregătirea părții finale a etapei.
Bob Jungels și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general fără probleme. Niciun rutier implicat în lupta pentru câștigarea turului nu a pierdut timp. Geraint Thomas a rămas al doilea la general cu o întârziere de șase secunde, în timp ce la zece secunde în urma lui Jungels pot fi găsiți cicliști ca Adam Yates, Vincenzo Nibali sau Nairo Quintana.
Giro se mută pe continent începând cu etapa a 6-a de joi. Rutierii vor avea de parcurs 217 km între Reggio Calabria și Terme Luigiane. O cățărare de categoria a 3-a este plasată în prima parte a zilei, în timp ce una de categoria a 4-a în ultimii 30 de km ar putea înclina balanța în favoarea unei evadări sau a unui atac eficient. Un sprint redus nu este, însă, exclus.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01