Proba de contratimp de la Campionatul Mondial de la Imola, desfășurată pe un traseu plat de 34 de kilometri, nu a lăsat loc de mari surprize, specialiștii acestei probe respectându-și blazonul. Marele favorit, Filippo Ganna, a obținut o victorie categorică, devansându-i cu aproape jumătate de minut pe Wout Van Aert și Stefan Kung.
Dintre marii favoriți, Geraint Thomas a stabilit primul timp de referință, terminând traseul în 36'31'', confirmând forma bună arătată în Tirreno-Adriatico. Galezul a rezistat pe prima poziție, doar până a sosit Wout Van Aert, belgianul ajungând la finish cu 10 secunde mai repede.
Campionul european, Stefan Kung, a fost doar cu câteva secunde mai lent decât Wout Van Aert, iar colegul belgianului de la Jumbo Visma, Tom Dumoulin, a venit cu 47 de secunde întârziere, el fiind aproape de o căzătură pe ultima porțiune a traseului.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55

Filippo Ganna, campion mondial de contratimp

Mai apoi a sosit Filippo Ganna, care a spulberat timpul lui Van Aert, fiind mai rapid cu 26 de secunde. Astfel, după locul 3 de anul trecut, dublul campion al Italiei își trece în palmares primul titlu mondial la proba contra cronometru. Ganna este primul italian din istorie care se impune în această probă, care a fost introdusă la Campionatele Mondiale în 1994.
Marea dezamăgire a acestei ediții a fost campionul ultimilor 2 ani, Rohan Dennis, care a venit abia pe locul 5, cu 39 de secunde întârziere, dar forma arătată de australian în ultima vreme nu îl recomanda pentru o performanță mai mare.
"Este un vis îndeplinit. Am avut un suport foarte bun din mașină, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Am stat la altitudine până acum câteva zile. Am încercat să stau departe de presiunea media. Mă bucur foarte mult și voi trăi la maxim această perfortmanță.", a declarat Filippo Ganna la finalul concursului.
La Imola, urmează cursa pe șosea, care se așteaptă a fi una foarte spectaculoasă și disputată. Wout Van Aert, Marc Hirschi, Julian Alaphilippe sau Jakob Fuglsangd sunt marii favoriți la medalia de aur, dar spre deosebire de proba contra cronometru, în cursa pe șosea pot apărea oricând surprize. Lupta pentru medalii de la Imola va putea fi urmărită duminică, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Clasamentul final al probei de contratimp de la Imola

https://i.eurosport.com/2020/09/25/2893713.jpg
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35