Proba de contratimp de la Campionatul Mondial de la Imola, desfășurată pe un traseu plat de 34 de kilometri, nu a lăsat loc de mari surprize, specialiștii acestei probe respectându-și blazonul. Marele favorit, Filippo Ganna, a obținut o victorie categorică, devansându-i cu aproape jumătate de minut pe Wout Van Aert și Stefan Kung.
Dintre marii favoriți, Geraint Thomas a stabilit primul timp de referință, terminând traseul în 36'31'', confirmând forma bună arătată în Tirreno-Adriatico. Galezul a rezistat pe prima poziție, doar până a sosit Wout Van Aert, belgianul ajungând la finish cu 10 secunde mai repede.
Campionul european, Stefan Kung, a fost doar cu câteva secunde mai lent decât Wout Van Aert, iar colegul belgianului de la Jumbo Visma, Tom Dumoulin, a venit cu 47 de secunde întârziere, el fiind aproape de o căzătură pe ultima porțiune a traseului.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36

Filippo Ganna, campion mondial de contratimp

Mai apoi a sosit Filippo Ganna, care a spulberat timpul lui Van Aert, fiind mai rapid cu 26 de secunde. Astfel, după locul 3 de anul trecut, dublul campion al Italiei își trece în palmares primul titlu mondial la proba contra cronometru. Ganna este primul italian din istorie care se impune în această probă, care a fost introdusă la Campionatele Mondiale în 1994.
Marea dezamăgire a acestei ediții a fost campionul ultimilor 2 ani, Rohan Dennis, care a venit abia pe locul 5, cu 39 de secunde întârziere, dar forma arătată de australian în ultima vreme nu îl recomanda pentru o performanță mai mare.
"Este un vis îndeplinit. Am avut un suport foarte bun din mașină, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Am stat la altitudine până acum câteva zile. Am încercat să stau departe de presiunea media. Mă bucur foarte mult și voi trăi la maxim această perfortmanță.", a declarat Filippo Ganna la finalul concursului.
La Imola, urmează cursa pe șosea, care se așteaptă a fi una foarte spectaculoasă și disputată. Wout Van Aert, Marc Hirschi, Julian Alaphilippe sau Jakob Fuglsangd sunt marii favoriți la medalia de aur, dar spre deosebire de proba contra cronometru, în cursa pe șosea pot apărea oricând surprize. Lupta pentru medalii de la Imola va putea fi urmărită duminică, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Clasamentul final al probei de contratimp de la Imola

https://i.eurosport.com/2020/09/25/2893713.jpg
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40