În Zwift Tour for All nu există un clasament general individual, ci doar pe echipe. Fiecare formație poate alinia în fiecare zi un alt set de cicliști, primii 25 rutieri clasaţi la finalul fiecărei runde primind puncte, care vor conta în ierarhie. De asemenea, există sprinturi intermediare în fiecare etapă, care vor fi punctate, în timp ce "etapa regină", a cincea, va oferi puncte duble pentru primii 10 rutieri care trec linia de sosire. Nimic nu se calculează la timp, cum se întâmplă de obicei în cursele cicliste clasice, ci prin puncte, puncte care, așa cum am explicat, sunt distribuite la finalul etapelor, dar și în timpul sprinturilor intermediare (5,4,3,2,1 pentru primii 5 clasați).
Azi, am avut parte de o primă rundă complet plată, cu 6 tururi a câte 8,8 kilometri. Diferența totală de nivel a fost de doar 72 de metri, astfel că sprinterii erau favoriți. Pe hometrainerele de acasă situația stă diferit, însă, astfel că am asistat la un grup de aproximativ 12 rutieri care s-a distanțat de pluton încă de la început. Cel mai activ a fost Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling), câștigător a 3 sprinturi intermediare. Un rutier excelent în condiții de sprint redus, după o etapă grea, sud-americanul era de așteptat să fie lansatorul lui Max Walscheid, dar germanul nu a făcut parte din grupul de frunte, astfel că Gibbons și-a jucat șansa.
Tour for All e o inițiativă grozavă a celor de la Zwift, oferindu-ne tuturor șansa să ne întâlnim în spațiul virtual și să ne testăm picioarele. E extraordinar ce s-a realizat, abia aștept să particip | Gibbons, înainte de cursă
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 12-a din Giro, câștigată de italianul Stefano Oldani
ACUM 12 ORE
Wright (Team Bahrain McLaren) a atacat în ultimul kilometru, dar a fost prins cu 300 de metri înainte de final. Freddy Ovett (Israel Cycling Academy) a fost marea surpriză a finalului. Deși Van der Poel și Gibbons erau pe hârtie cei mai puternici sprinteri, scoțianul a fost de neoprit. Performanța sa a fost dublată și de o clasare foarte bună a lui Daniel Martin, un cățărător, astfel că Israel Cycling Academy conduce în ierarhia generală. Podiumul etapei a fost completat de E.Morin (Cofidis) și Mathieu Van der Poel (Alpecin Fenix).

Clasamentul etapei în Zwift Tour for All

https://i.eurosport.com/2020/05/04/2814342.png

Clasamentul general în Zwift Tour for All

Marianne Vos, victorie în cursa feminină

După un final nebun, în care 8 cicliste s-au distanțat de pluton, Marianne Vos a avut un sprint formidabil. După ce Greg Van Avermaet s-a impus în Turul Flandrei virtual, CCC a demonstrat că devine o specialistă a curselor virtuale. Vos a găsit timingul perfect pentru a sprinte, deși Uttrup Ludwig părea scăpată în câștigătoare. Olandeza a dezvoltat 9,5 watti/kilogram și a fost de neoprit.
La general, Canyon-SRAM conduce, cu 70 de puncte, datorită rezultatelor lui Jessica Pratt (locul 6), și Tanja Erath (a 8-a), dar și a rezultatelor bune de la sprinturile intermediare. Echipa TIBCO este a doua, cu 64 de puncte, în timp ce Twenty20 Professional Cycling Team completează podiumul, cu 59 de puncte.
Victoria lui Marianne Vos

Clasamentul primei etape, la feminin

Clasamentul general după prima rundă

  • "Tour for All" deschide, aşadar, o inițiativă de strângere de fonduri în scopuri caritabile. Zwift va dona un total de 125.000 de dolari către "Medici fără Frontiere" și către fondul său de criză COVID-19. O sumă suplimentară de 125.000 USD poate fi deblocată odată ce 250.000 de oameni vor participa la o etapă a "Tour for all". Seria de curse profesioniste este proiectată să încurajeze utilizatorii Zwift să participe din şa, de acasă, la aceleași rute ca profesioniștii.
Etapele "Tour for All"
5 mai - etapa 2. Distanţă: 46,2 km. Diferenţă de nivel: 126 de metri.
  • O altă etapă în care cei mai rapizi oameni din pluton se vor bate la final, într-un sprint. De notat că în această rundă apar pavatele, astfel că oamenii de clasice ar putea fi avantajați și nu vom avea neapărat parte de un sprint masiv. Mathieu Van der Poel se anunță marele favorit.
6 mai - etapa 3. Distanţă: 72,9 km. Diferenţă de nivel: 981 metri.
  • Prima etapă de munte, va avea un final în căţărare, astfel că cei mai subţiri oameni din pluton vor avea ocazia să îşi testeze picioarele.
7 mai - etapa 4. Distanţă: 42,6 km. Diferenţă de nivel: 147 de metri
  • O altă rundă destinată sprinterilor, se anunță o prezență masivă a celor mai rapizi rutieri din pluton.
8 mai - etapa 5. Distanţă: 46,5 kilometri. Diferenţă de nivel: 1710 metri
  • "Etapa regină", cu final pe Alpe du Zwift. Aici se vor face cu siguranţă cele mai mari diferenţe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Stefano Oldani a obținut prima victorie a carierei! Italianul s-a impus în etapa a 12-a din Giro
ACUM 14 ORE
Turul Italiei
Plutonul din Giro i-a adus un omagiu lui Wouter Weylandt! Momente emoționante în etapa a 12-a
ACUM 15 ORE