Cu doar 17 zile înainte de începerea celui de-al 107-lea Tour al Franței, incertitudinea planează la Ineos, iar Sir Dave Brailsford, managerul echipei, nu a luat încă o hotărâre privind lotul pentru primul mare tur din acest an. Ineos este mare favorită și în acest an la câștigarea tricoului galben în "Marea Buclă", dar prezența lui Chris Froome în echipă este pusă sub semnul întrebării din mai multe motive.
https://i.eurosport.com/2020/08/12/2863408.jpg

Froome nu este în formă

Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Dezbaterile privind participarea sau nu a lui Chris Froome în acest an în Turul Franței au început de multă vreme și continuă să fie un subiect fierbinte în lumea ciclismului.
Rutierul care a câștigat de 4 ori această competiție a declarat că își dorește să participe pentru ultima dată în Turul Franței în tricoul lui Ineos, dar forma sa i-ar putea determina pe managerii echipei să-l lase în afara lotului.
Săptămâna trecută, englezul a terminat abia pe locul 41 la general în Tour de l'Ain, la mare distanță de rutierii de la Jumbo Visma, principala rivală pentru Ineos. Ieri, în prima etapă din Dauphine a dezamăgit din nou și în aceste condiții e greu de crezut că Froome va fi cooptat în echipa pentru marele tur, mai ales că la Ineos sunt și alți 2 foști câștigători: Egan Bernal și Geraint Thomas.
Pentru Jens Voigt, o voce importantă în lumea ciclismului, lucrurile sunt deja clare: Egan Bernal, câștigătorul de anul trecut, va fi liderul incontestabil al lui Ineos, iar Geraint Thomas, va fi varianta de rezervă. Castroviejo, Amador și Henao sunt alte 3 puncte fixe în echipă, la fel ca și Ian Stannard, un bun contratimpist, iar pentru ultimele 2 poziții se vor bate ceilalți rutieri, dar Froome nu este inclus pe acea listă.
"L-aș lua pe Geraint Thomas în echipă pentru a fi alături de Bernal în fiecare secundă a cursei. Întrucât va fi un tur foarte montan, echipa Ineos îi va lua pe Castroviejo, Amador și Henao în calitate de locotenenți în munți. Apoi mai sunt trei locuri: Ian Stanard, maestru al contratimpului, ia unul dintre ele, iar pentru ultimele două locuri se vor bate Dylan van Baarle, Michal Kwiatkowski, Christian Knees, Luke Rowe și Gianni Moscon.", a spus Voigt pentru Eurosport Germania.
https://i.eurosport.com/2019/04/13/2565227.jpg

Cele 10 motive invocate de Voigt pentru care Froome nu va participa la TDF

  • "Froome va părăsi echipa la sfârșitul sezonului" (n.r va pleca la Israel Start Up Nation)
  • "După accidentarea suferită, nu pare să fie în deplinătatea forțelor."
  • "Cu Geraint Thomas și Egan Bernal, există deja doi foști câștigători ai turneului în echipă. Ambii sunt mai tineri, iar succesele lor sunt mai recente."
  • "Nu există un contratimp individual lung în care Chris Froome ar putea face diferența."
  • "Froome este un câștigător, un campion, nu un transportator de apă. El este obișnuit să i se dea proviziile, nu să le dea altora."
  • "Superioritatea, forța și unitatea echipei Jumbo-Visma este aproape copleșitoare. Echipa olandeză a terminat Turul de l'Ain cu rutierii săi pe primul, al patrulea și al cincilea loc. Mare parte din rutierii de la Jumbo Visma au terminat cu mult înaintea lui Chris Froome."
  • "Vârsta lui. Cu cât este mai în vârstă rutierul, cu atât timpul de recuperare este mai lung. După căzătura lui și după pauză, Chris nu pare să se poată întoarce la nivelul său de dinainte."
  • "Pentru atmosfera din echipă. Este extrem de important în timpul unei curse de trei săptămâni. Un rutier nemulțumit poate fi o sursă de tensiune în sânul echipei."
  • "Brailsford l-a lăsat pe Bradley Wiggins acasă pentru Turul Franței din 2014 din motive similare. Știe exact că cel mai prestigios tur al ciclismului din lume nu este o cursă de duminică, ci o afacere dificilă în care toate deciziile necesare pentru obținerea tricoului galben ar trebui să fie luate indiferent de sensibilitate ."
  • "Un ciclist profesionist este la fel de bun ca ultimul său rezultat. Este atât de simplu."
În fiuncție de ce se va întâmpla în această săptămână în Chriterium Dauphine, oficialii de la Ineos vor lua o decizie, dar este din ce în ce mai clar că Englezul Chris Froome va fi lăsat pe dinafară pentru ediția din acest an a Turului Franței.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31