Fuglsang a început sezonul 2020 la fel ca pe cel precdent: perfect. Pe cățărarea finală a etapei întâi, rutierul Astanei a atacat și doar Mikel Landa a reușit să îi răspundă și să rămână în trena lui (Bahrain-McLaren). Cei doi au luat un avans important față de grupul favoriților, astfel că în vârful cățărării era clar că între cei doi se va da victoria de etapă, chiar dacă până la finish urma o coborâre destul de lungă.
În ultimul kilometru, drumul a început să urce din nou, iar ultimii 600 de metri au fost pe piatră cubică, panta fiind extrem de abruptă. Un teritoriu perfect pentru puncheuri, dar în absența lui Dylan Teuns, rămas în spate și specialist pe un astfel de final, Fuglsang nu a avut vreo problemă să se impună. Landa are un sprint deficitar, fiind din acest punct de vedere unul dintre cei mai slabi oameni de general, astfel că danezul a avut de îndeplinit o simplă formalitate. El a deschis sprintul cu aproximativ 200 de metri înainte de final și nu doar că l-a învins pe iberic, dar a reușit și să câștige câteva secunde pe șosea.

Clasamentul etapei întâi din Turul Andaluziei

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
https://i.eurosport.com/2020/02/19/2780169.png
Odată cu victoria de azi, Fuglsang ia o opțiune serioasă pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut în Turul Andaluziei. Deși au mai rămas două etape de munte, unde se pot crea diferențe, e greu de crezut că danezul de la Astana poate pierde din avansul luat azi față de ceilalți rutieri de general. Singurul capabil să îi pună probleme pare Mikel Landa, dar ibericul are un contratimp foarte slab. Astfel, în ultima rundă, în proba contra-cronometru, danezul va câștiga aproape sigur timp în raport cu fostul rutier al Movistar.
https://i.eurosport.com/2020/02/19/2780166.jpg
Joi, în Ruta del Sol e singura etapă în care puținii sprinteri prezenți se pot duela pentru victoria de etapă. Rutieri ca Sonny Colbrelli, Andrea Pasqualon, Clement Venturini, Bryan Coquard, Juan Jose Lobato sau Marco Canola nu au vreo șansă la un sprint clasic, însă mâine ar putea să se lupte pentru victorie. Asta dacă oamenii de generali nu vor duce o trenă prea puternică pe ultima cățărare, astfel încât să îi distanțeze pe aceștia și să se lupte din nou între ei, la capătul unui sprint redus.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02