Cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul Turului Franței (1 iulie), Geraint Thomas (Ineos) și-a trecut în palmares titlul în Turul Elveției. Rutierul britanic a obținut victoria chiar în ultima zi, în urma contratimpului individual de la Vaduz, unde i-a luat mai mult de 2 secunde columbianului Sergio Higuita (Bora), diferența dintre cei doi la începutul zilei.
Geraint Thomas a venit pe locul secund în etapa a 8-a, după belgianul Remco Evenepoel (QuickStep-AlphaVinyl). Proba finală s-a desfășurat pe distanța de 25,6 km.
Turul Franței
Turul Franței | Finish pe muchie de cuțit în etapa a 3-a! Dylan Groenewegen, victorios
ACUM 5 ORE
Higuita pierduse efectiv tricoul galben încă după primii kilometri, dar și-a limitat pierderile pentru a ocupa locul 2 la general, la 1:12 în spatele lui Thomas și cu patru secunde în fața lui Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech).

Geraint Thomas a câștigat Turul Elveției, fiind și o revanșă pentru el

În vârstă de 36 de ani, Thomas a început această cursă în slujba lui Adam Yates și Daniel Martínez, dar a ajuns la conducere după ce primul a fost forțat să iasă din competiție din cauza COVID-19. Geraint a mers bine în cele mai grele două etape montane, înainte de a ajunge să câștige Turul Elveșiei în contratimpul de la Vaduz.
"Am fost al doilea în 2015. Am fost al doilea la contratimp atunci, dar Spilak m-a depășit la general, am pierdut pentru aproximativ cinci secunde, așa că a fost o frumoasă revanșă aici. Mi-am dorit întotdeauna să câștig Turul Elveției, mai ales după acea pierdere pentru câteva secunde", a declarat Thomas.
Patru echipe, Alpecin-Fenix, Bahrain Victorious, Jumbo-Visma și UAE Team Emirates, au părăsit cursa din cauza Covid-19. Doar 77 de rutieri au fost prezenți în cronometrul final de duminică.
Turul Franței
Groenewegen, victorie la photo-finish, în etapa a 3-a din Turul Franței! Van Aert, din nou pe 2
ACUM 5 ORE
Turul Franței
Magnus Cort a trăit un moment de glorie în Turul Franței! Danezul, ovaționat de mii de conaționali
ACUM 5 ORE