Lumea ciclismului a fost uimită în momentul în care cei de la Ineos au hotărât să nu-i includă în echipă pe Geraint Thomas și Chris Froome pentru ediția din acest an a Turului Franței, dar rutierul a admis că nu era pregătit 100% pentru această cursă. În schimb, galezul va fi principalul om de general al echipei britanice în Giro (3-25 octombrie), competiție pentru care se pregătește în aceste zile în Tirenno-Adriatico.
Giro va avea 3 probe de contratimp (spre deosebire de Turul Franței 2020, care are doar una), iar acest lucru ar putea fi în beneficiul galezului, care este foarte bun la această probă: "A fost o dezamăgire să nu fiu 100% pentru Turul Franței, dar cu siguranță am făcut o treabă bună acum. Cred că cele șase săptămâni suplimentare de pregătire mă vor ajuta. Sunt pe deplin motivat pentru Giro pentru că am petrecut mult timp în Italia. Și cele trei probe de contratimp mi se potrivesc, așa că aștept cu nerăbdare această competiție."
Thomas a participat de 3 ori în Giro, ultima dată în 2017, dar atunci o căzătură l-a împiedicat să ducă turul la bun sfârșit, astfel că galezul vede o șansă de a se revanșa în acest an: "Evident, Giro a fost un obiectiv important în 2017, dar am căzut. Mereu am spus că vreau să mă întorc, așa că anul acesta este perfect pentru asta. A fost întotdeauna în mintea mea să mă întorc și să încerc să obțin un rezultat bun acolo."
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
https://i.eurosport.com/2020/09/07/2881700.jpg

Geraint Thomas: "Nu am vrut să merg în turul Franței doar ca om de echipă"

Galezul a explicat în amplul interviu de după etapa a 2-a din Tirenno-Adriatico motivele pentru care nu a făcut parte din echipa celor de la Ineos în Turul Franței din acest an: "Cred că au existat o serie de lucruri care au dus la această decizie. Acest lucru poate suna prost, dar nu am vrut să merg în Turul Franței, să nu fiu 100% și să merg doar pentru echipă. Simt că sunt la o vârstă în care cu siguranță vreau să profit la maximum de toate șansele pe care le pot avea. Am simțit că Giro a fost mai potrivit pentru mine anul acesta. Încă simt că sunt la un nivel în care pot să mai performez pentru mine și așa că nu am vrut să merg în Turul Franței într-un alt rol."
După Tirenno- Adriatico, Geraint Thomas va face parte din echipa Marii Britanii la Campionatele Mondiale, care vor avea loc tot în Italia, la Imola, iar proba de contratimp va fi o șansă bună pentru galez de a lua o medalie: "Cred că mă voi baza pe contratimp la Campionatele Modiale, dar nu cred că echipa vrea ca eu să conduc cursa pe șosea. Vom vedea. Vom decide lucrurile după Tirreno-Adriatico."
După mondniale, Thomas speră să ajungă în formă maximă la startul Giro 2020, care va avea loc pe 3 octombrie, unde galezul îi vede ca principali contracandidați pentru tricoul roz pe Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) și Jakob Fuglsang (Astana): "Vincenzo a câștigat toate cele trei mari tururi. Este un rutier extraordinar, unul dintre cei mai buni din generația sa, așa că poate cu siguranță să câștige. Nu îl poți omite niciodată. Fuglsang a avut rezultate extraordinare anul acesta și anul trecut, așa că va fi cu siguranță foarte bun și el. Mai este și Simon Yates (Mitchelton Scott) care a avut rezultate extraordinare în ultimii doi ani, deci vor fi mulți rutieri foarte competitivi."
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51
Turul Franței
Pogacar şi restul lumii! Slovenul, tricou galben în Turul Franţei, la o distanţă incredibilă
03/07/2021 LA 15:32