Cursa a început cu trio-ul Simon Pellaud, Umberto Marengo și Mark Christian în frunte, aceștia detașându-se de pluton destul de rapid, încă din primii 15 kilometri parcurși. Cei trei s-au menținut la vârf și la o distanță respectabilă de restul, însă pe măsură ce cursa se apropia, avansul lor scădea.
Cu doar 25 de kilometri înainte de final, cei trei din vârf mai aveau un avans de doar 30 de secunde iar soarta lor părea pecetluită. Cu 15 kilometri rămași, a început același dans familiar. La frunte plutonului a început o confruntare între Cofidis, Bora și UAE. De asemenea, echipele interesate de clasamentul general căutau să fie bine plasate în cazul unui accident.
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 13-a a Turului Italiei. Arnaud Demare a fost regele sprintului
ACUM 21 ORE
Drumul s-a îngustat serios în ultimul kilometru al cursei iar Gaviria a atacat decisiv cu mai puțin de un kilometru până la final, însă s-a dovedit a fi prea devreme pentru că italianul a fost depășit în cele din urmă de un sprint remarcabil al lui Caleb Ewan, australianul câștigând într-un finala etapa a șaptea din Giro.
Davide Cimolai s-a clasat pe poziția a doua, în timp ce podiumul a fost completat de Tim Merlier. Gaviria a încheiat abia pe locul șase.

Giro 2021 - Momentele cheie ale cursei

181 KM RĂMAȘI - La o zi după accidentul teribil al lui Mikel Landa, Bahrain-Victorious a avut parte de o victorie de moral prin noua minune a Elveției, Gino Mader, cel care a rezistat pe final și câștigat astfel prima sa cursă ca profesionist, triumfând în etapa a șasea de la Giro. Tot ieri, Egan Bernal și-a arătat forma extraordinară și a încheiat pe poziția secundă înaintea lui Dan Martin și Remco Evenepoel.
Cursa de astăzi s-a desfășurat între Notaresco și Termoli.
175 KM RĂMAȘI - Câțiva cicliști au lăsat în urmă plutonul. După doar șașe kilometri parcurși, Simon Pellaud (Androni), Umberto Marengo (Bardiani) și Mark Christian (Eolo Kometa) s-au distanțat serios de grup.
145 KM RĂMAȘI - Trio-ul format din Pellaud, Marengo și Christian aveau deja un avans de 3 min 42 sec și mergeau confortabil pe drumurile însorite ale Italiei.
115 KM RĂMAȘI - Elvețianul Simon Pellaud a fost cel care a câștigat cățărarea prin simplul fapt că a fost singurul cu adevărat interesat. Marengo și Christian nu au depus un efort considerabil. Cei trei aveau în acest moment în continuare un avans considerabil față de pluton.
85 KM RĂMAȘI - Înaintea unui sprint intermediar câștigat de Umberto Marengo, înapoi în pluton Peter Sagan și coechipierii săi de la Bora-Hansgorhe nu au mai stat pe gânduri și au atacat chiar în fruntea plutonului, obținând un mic avantaj. Sagan a obținut astfel maximul de puncte rămase fără un efort considerabil.
75 KM RĂMAȘI - Ritmul a crescut considerabil iar trio-ul din fața avea în aceste momente un avantaj mult mai scăzut, de doar 1 min și 45 sec.
25 KM RĂMAȘI - În acest moment, diferența ajunsese la doar 30 de secunde.
Turul Italiei
Turul Italiei 2022. Triplă pentru Arnaud Demare și un mare abandon: Romain Bardet
ACUM O ZI