Turul Italiei intră fără probleme în a treia săptămână, după ce testele COVID-19 efectuate în a doua zi de pauză au găsit un singur caz pozitiv în rândul rutierilor: Fernando Gaviria, care a părăsit deja Giro.

Kelderman, marele favorit la tricoul roz în Giro 2020

Lupta pentru tricoul roz se anunţă una cu un favorit cert, Wilco Kelderman. Asta în ciuda faptului că Joao Almeida, tânărăul căţărător portughez, încă e lider, pentru a 13-a zi la rând.
Giro d'Italia
Cele mai tari momente din Giro 2020
31/12/2020 LA 10:30
Remco Evenepoel trebuia să fie liderul lui Quick-Step în Giro, însă căzătura suferită în Il Lombardia i-a încheiat sezonul. Formaţia belgiană s-a repliat, mizând pe Almeida, un tânăr care a impresionat sezonul ăsta, dar la care nimeni nu se aştepta să meargă atât de bine în primul mare tur al carierei.
"Încă nu îmi vine să cred că sunt în roz şi acum. Dacă voi începe şi ultimul contratimp ca lider, abia atunci voi începe să cred că pot să câştig. Până atunci, orice e posibil. M-am simţit foarte bine în ziua de pauză, o astfel de perioadă odihnă e bine-venită, pentru că îţi oferă timp să te recuperezi, mai ales mental", a spus rutierul de 22 de ani în ziua de pauză.
Almeida se poate baza în etapele teribile montane care urmează pe Masnada şi James Knox, ambii între primii 15 la general, dar şansele să ajungă în roz la Milano sunt minime. Asta pentru că duminică, pe căţărarea de pe Piancavallo, a venit la 40 de secunde la Kelderman. Rutierul lui Sunweb e acum la doar 15 secunde de lusitan şi urmează trei runde extrem de grele, în care se pot crea diferenţe de ordinul minutelor între favoriţi.
Almeida nu are experienţa unui mare tur de trei săptămâni şi nu ştie cum va reacţiona organismul său, în timp ce Kelderman are, pe lângă atu-ul experienţei şi al formei, şi o echipă fantastică. Jai Hindley e pe trei la general şi reuşeşte cursa vieţii, în timp ce Sam Oomen e un alt căţărător foarte puternic, care e gata să se sacrifice total pentru liderul său.

Etapele de munte rămase de disputat din Giro 2020

Etapa 17 - Bassano del Grappa - Madonna di Campiglio
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895876.jpg
Peste 5000 de metri diferență de nivel, cu mai multe cățărări înlănțuite, care nu vor oferi vreun moment de respiro pentru rutieri. Plutonul va trece pentru prima oară peste Forcella Valbona, înainte de a urca pe Monte Bondone (dinspre Aldeno, o altă premieră).
Etapa 18 - Pinzolo - Laghi di Cancano (209 kilometri)
https://i.eurosport.com/2020/09/28/2895878.jpg
O etapă monumentală, care are ca penultimă cățărare Passo di Stelvio (2758 metri, Cima Coppi din 2020). După o cățărare extrem de periculoasă, cicliștii vor urca pe Laghi di Cancano, într-o rundă unde se pot crea ecarturi foarte mari.
Etapa 20 - Alba - Sestriere (200 kilometri)
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918437.jpg
Probabil etapa regină, venită după alte două runde extrem de solicitante. Avem în meniu trei cățărări la peste 2000 de metri altitudine, în ceea ce reprezintă pentru mulți o interpretare modernă a legendarei Cuneo - Pinerolo. În 1949, în runda amintită, Fausto Coppi a dat o reprezentație care a rămas pentru totdeauna în istoria ciclismului. El a atacat încă de la început, trecând primul peste Maddalena Pass, Col de Vars, Col d'Izoard, Col de Montgenèvre și Sestriere. A sosit cu 11 minute și 52 de secunde avans față de marele său rival, Gino Bartali, adjudecându-și al treilea Giro din cele 5 pe care le are în palmares.
Giro d'Italia
Tao Geoghegan Hart a pariat că nu va câștiga Giro: "Nu fi ridicol, nu am nicio șansă"
16/11/2020 LA 09:03
Giro d'Italia
Tao Geoghegan Hart a câştigat Giro 2020! Victorii pe linie pentru Ineos
25/10/2020 LA 15:32