Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Astana e all-in pe Aleksandr Vlasov pentru tricoul roz în Giro 2021

Cristian Mihală

Publicat 05/05/2021 la 09:35 GMT+3

Aleksandr Vlasov, unul dintre cei mai talentați cățărători din lume, are planuri mari în Giro 2021. Anul trecut, rutierul de la Astana a fost nevoit să abandoneze după doar două etape.

Vlasov - Giro dell'Emilia 2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Rusul de 25 de ani se anunță un nume care poate să interfereze cu lupta pentru podium în Turul Italiei din acest an. După ce anul trecut a fost forțat să abandoneze încă din etapa a 2-a (a mers ulterior în Vuelta și, deși incomplet refăcut, a sosit pe 11 la general, terminând pe doi etapa cu Angliru), Vlasov are "afaceri neterminate" în Giro.
Vlasov a avut până acum rezultate excelente pe tărâm italian, acolo unde a câștigat Giro dell Emilia (în august, anul trecut) dar și Giro U23, în 2018, când l-a învins pe Joao Almeida (locul 4 în Turul Italiei 2020). Forma actuală e bună, terminând Turul Alpilor pe 3 la general, astfel că așteptările sunt mari de la competiția care începe sâmbătă, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
"După ce s-a întâmplat anul trecut cu mine în Giro, simt că am afaceri neîncheiate aici, în Italia. Abia aștept să concurez într-o cursă pe care o iubesc de când eram mic. A fost visul meu să fiu la startul Turului Italiei și vreau să dau tot ce pot etapă de etapă. Mă simt bine și sunt optimist, astfel că sper la o clasare cât mai bună la general. În același timp, înțeleg că sunt o mulțime de rutieri puternici, mulți dintre ei mult mai experimentați, așa că lupta pentru o poziție în fruntea ierarhiei va fi extrem de acerbă", a explicat Vlasov, într-un comunicat de presă dat publicității de Astana.

Vlasov, foarte atent și la etapele de plat din Giro 2021

6 din cele 21 de etape se vor încheia cu finish în cățărare, cea mai atractivă fiind cea de-a 13-a, care se va încheia pe Zoncolan (14,1 km/8,5 %-ultimii 2 kilometri cu pantă de 13%), una dintre cele mai renumite ascensiuni din ciclismul mondial. Etapa regină va fi etapa a 16-a, una în care se va urca pe rând pe Passo Fedaia, Passo Pordoi și Passo di Giau, în Dolomiți. În această rundă va fi bifat și Cima Copi (cel mai înalt punct atins pe parcursul competiției) - Passo Pardoi (2.239 m).
Până să ia în piept cățărările teribile din Giro, Vlasov se gândește să aibă o prestație sigură în rundele de plat, pentru a preîntâmpina un eventual accident nedorit care să îl scoată din calculele pentru general.
"Plănuiesc să iau cursa zi după zi și să nu îmi asum riscuri inutile în etapele de plat. Avem o echipă puternică, colegii mă vor proteja. Apoi, în munți, sper să mă descurc cât mai bine și vom vedea la final, la Milano, unde mă situez în clasamentul general", a mai spus rusul.
Astana are o echipă decentă construită în jurul lui Vlasov, experiența lui Gorka Izagirre și a lui Luis Leon Sanchez urmând a fi decisivă. Totuși, în munți ajutorul de nădejde ar trebui să fie Tejada, un columbian de 24 de ani care se anunță un cățărător mare.
Echipa Astanei pentru Giro 2021
  • Aleksandr Vlasov
  • Samuele Battistella
  • Fabio Felline
  • Gorka Izagirre
  • Vadim Pronskiy
  • Luis Leon Sanchez
  • Matteo Sobrero
  • Harold Tejada
Deși Vlasov visează la un podium la Milano, misiunea lui nu va fi deloc ușoară. Principalii favoriţi în Giro sunt, în opinia specialiștilor, Egan Bernal şi Simon Yates. Remco Evenepoel era văzut de experți al 3-lea favorit, dar tânărul belgian revine după accidentarea din Il Lombardia şi a spus că va merge în sprijinul colegului său de la Quick-Step, Joao Almeida (locul 4 din 2020). Un alt rutier care vine cu speranța că va purta la finalul competiției tricoul roz e Mikel Landa, care e probabil la unul dintre ultimele mari tururi în care are o șansă reală să se impună.
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo