Parcursul din Turul Franței nu e unul ideal pentru rutierii Ineos, organizatorii reducând la minimum numărul kilometrilor de contratimp și programând multe etape pentru rutieri cu "explozie", precum Julian Alaphilippe.
De partea cealaltă, Giro propune o mulțime de cățărări la mare altitudine, pe placul columbienilor. Doar în etapa regină, a 20-a, vom avea trei cățărări la peste 2000 de metri altitudine, în ceea ce reprezintă pentru mulți o interpretare modernă a legendarei Cuneo - Pinerolo.
În ciuda celor trei etape de contratimp, Bernal pare a găsi mult mai pe gustul său Giro și a recunoscut că e tentat să meargă în 2020 în Turul Italiei.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
"Parcursul din Giro e unul extrem de special. Sunt trei contratimpuri și va fi puțin dificil pentru mine. Dar sunt și etape foarte lungi, care îmi plac mult. De asemenea, sunt o mulțime de cățărări care îmi plac. E un parcurs complet care îmi place foarte mult. În acest moment, e greu să spun cu certitudine ce voi face. Cu siguranță voi fi la startul Turului Franței, dar mi-ar plăcea foarte mult să fiu și în Giro", a spus Bernal pentru cyclingnews.com.

Bernal s-ar sacrifica pentru Froome, dar va câștiga în perspectivă

Trebuie spus că discursul lui Bernal vine în contextul în care Ineos ar fi mult mai interesată să câștige Turul Franței cu Chris Froome. Dincolo de faptul că ar fi vorba de un britanic, și povestea ajută: Froome a căzut rău în Dauphine, înainte de Marea Buclă din 2019 și s-a pus în discuție chiar să renunțe la ciclism. Din fericire, el s-a recuperat aproape în totalitate, astfel că în 2020 va putea concura din nou la nivelul maxim.
Bernal știe foarte bine cât de marketabilă ar fi o astfel de poveste, mai ales că sportivul născut la Nairobi are șansa să îi egaleze pe Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain.
O abordare atât de matură din partea lui Bernal - care ar renunța să își apere titlul în Turul Franței, pentru a-l ajuta pe Froome - s-ar traduce fără îndoială într-un salariu excelent la Ineos. În plus, columbianul ar avea garanția că, din 2021, va fi unicul lider în Le Tour. În consecință, mutarea lui Bernal pare a fi una extrem de inspirată, mai ales că, la 22 de ani, ar avea șansa istorică să câștige al doilea Mare Tur din carieră.
"Froome este cel mai bun, am mare încredere în el și un respect uriaș. Ar fi o mare onoare pentru mine să îl ajut să câștige al cincilea Tur al Franței, dacă va fi într-o formă mai bună decât mine. Dar în acest moment nu știu exact cum voi aborda sezonul, știu că deja directorii tehnici discută despre programul nostru. Voi discuta cu ei și cu antrenorul meu în următoarele săptămâni și probabil, la începutul lui decembrie, voi ști mai multe despre cursele la care particip și despre obiectivele din 2020", a mai spus Bernal.
Turul Italiei
Simon Yates e all-in pentru tricoul roz, în Giro. Englezul, gata de un "Froome". Capotează Bernal?
28/05/2021 LA 06:32
Turul Italiei
Carnagiu pe șosea, în etapa a 15-a din Giro. Emanuel Buchmann a abandonat, alături de alți cicliști
23/05/2021 LA 12:31