Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ca să câştigi, trebuie să ataci. Nu mă voi opri din a ataca!". Evenepoel are ţeluri mari în 2020

Cristian Mihală

Publicat 13/01/2020 la 16:36 GMT+2

La doar 19 ani, Remco Evenepoel, marea senzaţie a ciclismului mondial, promite un 2020 de excepţie. Tânărul belgian şi-a fixat obiectivele pentru anul în curs, iar acestea par extrem de ambiţioase.

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step)

Credit imagine: Getty Images

Un adevărat fenomen la juniori, unde îşi surclasa adversarii atacând cu zeci de kilometri înainte de final, ca în perioada romantică a ciclismului, Remco a intrat imediat în atenţia formaţiilor de World Tour. Patrick Lefevere nu îl putea rata, astfel că Evenepoel a ajuns la cea mai puternică echipă de clasice, Deceuninck - Quick Step, care i-a oferit un contract valabil până în 2023.
Deşi mulţi anticipau că adaptarea va fi greoaie, fiind unul dintre puţinii juniori care semnează direct cu o formaţie de World Tour, belgianul a avut un sezon incredibil. A câştigat, printre altele, Clasica San Sebastian, devenind campion european în proba de contratimp şi medaliat cu argint la Campionatele Mondiale, în aceeaşi probă.
Acum, Remco e în faţa unei noi stagiuni care se anunţă de excepţie, în 2020 urmând a-şi face debutul într-un Mare Tur (Turul Italiei). Deja Gazzetta dello Sport a scris că Evenepoel va fi, în ziua ultimei etape, la Milano, cu fix patru luni mai tânăr decât era legendarul Fausto Coppi când şi-a trecut în palmares primul Giro. Mai mult ca sigur că belgianul nu va avea cum să câştige tricoul roz anul acesta, însă obiectivele lui sunt extrem de ambiţioase.
"Voi avea trei momente importante în 2020, trei obiective. Primul e reprezentat de calupul Liege Bastogne Liege şi Giro. Apoi, vor fi Jocurile Olimpice, pentru ca la finalul sezonului să mă concentrez pe Campionatele Mondiale şi pe Il Lombardia. Ştiu că nu e posibil să câştig toate aceste curse sau poate că nu voi reuşi să câştig vreuna. Dar îmi place să îmi fixez obiective îndrăzneţe şi să încerc să fiu în cea mai bună formă posibilă la startul acelor competiţii care contează. Sunt foarte motivat înainte de debutul în noul sezon. Nu ştiu de ce, dar perioada de iarnă a fost una excelentă şi mă simt într-o formă fantastică. Sunt mult mai puternic decât eram la începutul anului trecut", a spus Evenepoel, citat de Cycling News, pentru ca apoi să vorbească despre filosofia care îl face atât de spectaculos pe bicicletă: "Dacă vrei să câştigi, trebuie să ataci. Aşa că nu mă voi opri din a ataca".

Evenepoel, popularitate incredibilă în Belgia

Ciclismul este o adevărată religie în Belgia şi, la doar 19 ani, Evenepoel a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din ţara sa. Presa este în permanenţă în preajma sa, lucru care îl oboseşte.
"Totul a devenit foarte greu de controlat. Aproape toată lumea ştie ce se întâmplă în viaţa mea. Uneori e foarte dificil, dar există şi un aspect pozitiv, pentru că atâta atenţie înseamnă că ai realizat ceva notabil pe bicicletă. Nu e un lucru rău, dar devine dificil de gestionat uneori", a mai spus Remco.
Ca şi în 2019, Evenepoel va debuta în noul sezon în Turul San Juan (Argentina). Apoi, el îşi va construi forma astfel încât să câştige primul său Monument al carierei, Liege Bastogne Liege. În Giro, el va avea foarte multă libertate, mai ales că Deceuninck - Quick Step nu are vreun rutier de general care să fie protejat.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo