Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cancellara, despre șansele lui Nibali la al 3-lea Giro! Pariurile lui Spartacus pentru finalul de an

Cristian Mihală

Publicat 29/05/2020 la 13:32 GMT+3

Fabian Cancellara, fostul mare ciclist de clasice din Elveția, a analizat pentru Gazzetta dello Sport șansele lui Vincenzo Nibali de a se impune în Giro. Cel poreclit "Spartacus" are încredere în calitățile rutierului italian, însă pariază pe tânăra generație pentru ultimele două mari tururi ale anului, Turul Italiei și Turul Spaniei.

Vincenzo Nibali a câștigat Giro în 2013 (foto) și 2016

Credit imagine: Getty Images

Singurul rutier în activitate în afară de Froome care are în palmares toate cele trei mari tururi, Nibali va împlini în această toamnă 36 de ani. Astfel, pentru "Rechinul din Messina" Giro 2020 ar putea fi ultima șansă să își mai treacă în palmares o cursă atât de importantă, mai ales că din urmă vin cicliști cu un talent fantastic.
Cancellara crede că transferul la Trek îl poate ajuta pe Nibali să se lupte pentru tricoul roz, însă o serie de variabile trebuie luate în calcul înainte de a stabili cu exactitate dacă Vincenzo va putea să facă tripla în Giro. În trecut o cursă în care italienii erau abonați la victoria finală (între 1997 și 2007 doar reprezentanți ai Cizmei au ajuns la final în roz), Turul Italiei a devenit în ultimul deceniu extrem de motivat pentru marii rutieri de clasament general. În ultimii 8 ani, doar "Rechinul" a reușit să se infiltreze pe o listă a câștigătorilor în care au apărut Hesjedal, Quintana, Contador, Froome, Tom Dumoulin sau Carapaz.
"A câștigat deja multe curse mari, a făcut numere impresionante în cariera sa. Acum are o echipă precum Trek, care îi este dedicată, iar dacă are hotărârea și determinarea corectă, totul este posibil pentru Vincenzo. Chiar dacă e adevărat că peste el au trecut niște ani. El va merge în Giro să câștige și are potențialul să o facă. Cu toate acestea, sunt curios să văd dacă etapele de munte se pot ține integral în octombrie. Vremea se schimbă și dacă etapele vor avea de suferit, acest lucru ar putea afecta mulți cățărători. Poate că ar fi fost mai bine să se micșoreze pentru anul acesta durata Marilor Tururi la două săptămâni", a spus Cancellara într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Cancellara, impresionat de Evenepoel și Pogacar

Nibali va avea o concurență serioasă pentru a câștiga Turul Italiei de anul acesta. Richard Carapaz, câștigătorul de anul trecut, vrea cu orice preț să își apere coroana, iar acum va beneficia de o echipă și mai puternică, în condițiile în care s-a transferat la Ineos. Simon Yates va merge și el aproape sigur în Giro, dar Cancellara are un alt favorit: Remco Evenepoel.
Belgianul de 20 de ani este și pariul lui Contador și pare să aibă toate calitățile de a face o nouă reprezentație de gală. Singura necunoscută e reprezentată de lungimea cursei, Remco nefiind obișnuit să participe la Tururi care se întind pe trei săptămâni. Chiar și așa, calitățile fantastice și rezultatele uimitoare de anul trecut - a câştigat, printre altele, Clasica San Sebastian, devenind campion european în proba de contratimp şi medaliat cu argint la Campionatele Mondiale, în aceeaşi probă - îl recomandă drept un mare favorit. Mai ales că Giro însumează 58,8 kilometri de contratimp la ediția de anul acesta. Inclusiv o etapă finală, la Milano, în lungime de 16,5 kilometri.
"Evenepoel și Pogacar pot câștiga de anul acesta un Mare Tur, sunt impresionat de ceea ce au arătat", a mai spus Cancellara.
Dacă tânărul Evenepoel va încerca să își găsească gloria în Giro, Pogacar, care a uluit lumea ciclismului în 2019, își va încerca șansa în Vuelta. Anul trecut, slovenul de 21 de ani a câștigat trei etape în Turul Spaniei, sosind pe un incredibil loc 3 la general, după Roglic și Valverde.
Anul acesta a fost început de rutierul UAE în forță, cu două etape și generalul în Turul Comunității Valenciene, pentru ca apoi să câștige o rundă și să vină pe doi la general în UAE Tour. Această din urmă competiție a avut ultimele runde anulate din cauza coronavirus, altfel slovenul ar fi avut posibilitatea să se lupte pentru victoria finală.
You Say We Play
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo