Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giro 2021 | Nibali, prezent la start! "Pregătiţi o barcă mai mare, vine "Rechinul"!"

Cristian Mihală

Publicat 03/05/2021 la 15:28 GMT+3

Vincenzo Nibali va participa la ediţia din acest an a Giro, chiar dacă vine după o accidentare ce părea să îl scoată din calculele pentru primul mare tur al sezonului.

Team Trek rider Italy's Vincenzo Nibali looks on before the start of 13th stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 192-kilometers route between Cervia and Monselice, on October 16, 2020.

Credit imagine: Getty Images

Trek-Segafredo a confirmat azi că "Rechinul" Nibali va fi prezent la startul Giro 2021, la 3 săptămâni după ce şi-a fracturat încheietura mâinii. Echipa sa l-a inclus în lotul de 8 rutieri deplasaţi pentru Torino, locul de start al Turului Italiei, după ce medicii au concluzionat că nu sunt riscuri mari dacă va pedala în Giro.
Chiar şi aşa, de două ori învingător în Giro, Nibali e limpede că nu va fi la nivel optim. Se speră ca în săptămâna a treia el să poată facă diferenţa în munţi, dar dacă nu va fi suficient de bine clasat la general, e posibil să ţintească doar victoriile de etapă. Trek vine cu o echipă puternică, din care fac parte Ciccone sau Mollema, acesta din urmă fiind varianta "B" în cazul în care sicilianul nu va putea să lupte pentru clasamentul general.
"Vom avea nevoie de o barcă mai mare! Rechinul merge în Giro", a anunţat azi Trek.

Nibali şi-a fracturat încheietura la mijlocul lui aprilie

Nibali nu a mai concurat într-o cursă oficială din martie, când s-a aflat la startul Milano San-Remo, clasica monument pe care o câştiga, totul neaşteptat, în 2018, cu un atac pe Poggio şi o coborâre perfectă, care a păcălit plutonul. Pe 14 aprilie, sicilianul s-a accidentat în timpul unui antrenament lângă Lugano, locul unde locuieşte. A urmat o operaţie, iar acum e deja înapoi pe bicicletă sperând că va putea să facă diferenţa, într-un fel, în Giro.
"Durerea e prezentă, dar determinarea e la nivel maxim. Gândul să fiu în Giro depăşeşte orice altceva", mărturisea "Rechinul" de curând.
Echipa lui Trek pentru Giro 2021
  • Vincenzo Nibali
  • Gianluca Brambilla
  • Koen de Kort
  • Giulio Ciccone
  • Amanuel Ghebreigzagbhier
  • Bauke Mollema
  • Jacopo Mosca
  • Matteo Moschetti
Principalii favoriţi în Turul Italiei vor fi Egan Bernal şi Simon Yates. Remco Evenepoel era văzut de specialişti al 3-lea favorit, dar tânărul belgian revine după accidentarea din Il Lombardia şi a spus că va merge în sprijinul colegului său de la Quick-Step, Joao Almeida (locul 4 din 2020).
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo