Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ineos, 4 super-lovituri confirmate azi pe piața transferurilor. Marele pariu al britanicilor

Cristian Mihală

Actualizat 25/09/2020 la 14:15 GMT+3

Ineos a reușit astăzi să oficializeze patru super-transferuri. După ce l-a adus pe Adam Yates, formația britanică a confirmat faptul că a semnat cu Richie Porte, Laurens De Plus, Dani Martinez și Tom Pidcock.

Tom Pidcock of United Kingdom and Team TP Racing / Public / Fans / during the 30th Koppenbergcross 2019, Men Elite / @Koppenbergcross / #DVVTrofee / #CX / on November 01, 2019 in Oudenaarde, Belgium

Credit imagine: Getty Images

Ineos are un viitor glorios, chiar dacă Chris Froome nu se va mai lupta în marile tururi pentru englezi, transferându-se la Israel Start Up Nation.
Britanicii au reușit să își împrospăteze serios lotul și să redevină o forță pe măsura lui Jumbo Visma, formația care a dominat Turul Franței, chiar dacă Pogacar i-a "furat" lui Roglic tricoul galben în contratimpul cu final pe La Planche des Belles Filles.
Azi, Ineos a confirmat că Richie Porte, Laurens De Plus, Dani Martinez și Tom Pidcock i se alătură lui Adam Yates pentru întărirea lotului, din sezonul viitor.

Tom Pidcock, marele pariu al lui Ineos

Rutierul de care se leagă poate cele mai mari speranțe ale englezilor, și prin natura provenienței sale, e Tom Pidcock.
În vârstă de 21 de ani, britanicul e văzut de mulți specialiști viitor câștigător de mare tur, el reușind anul acesta să câștige trei etape și generalul în Baby Giro.
Pidcock - care ar putea fi chiar prima variantă a Marii Britanii la Mondialul de la Imola în cursa de șosea - s-a făcut remarcat la Trinity Racing. În 2019, a luat bronzul la Campionatele Mondiale, în cursa de șosea U23, dar e excelent și în proba de contratimp (campion mondial de juniori).
Comparat cu Mathieu van der Poel și Wout Van Aert, Pidcock e mai puternic decât aceștia pe cățărările lungi, de unde și opinia specialiștilor că se va transforma într-un rutier de general și nu într-unul de clasice.
"Sunt incredibil de bucuros să semnez cu Ineos. Ca mulți alți cicliști ai generației mele, am visat să pot evolua pentru această echipă, cea mai bună din lume. Vreau să concurez, să învăță și să cresc și îi mulțumesc lui Ineos că mi-a oferit această oportunitate fantastică. Simt că sunt capabil să fac față cu brio la nivel de World Tour", a spus Pidcock într-un comunicat.
Rutierul englez, care a petrecut două sezoane la defuncta echipă "Wiggins Continental team", și-a început cariera ca ciclist de cyclo-cross, câștigând titlul mondial și european la U23 în această disciplină.
Sosirea lui Pidcock completează pleiada de staruri tinere din lotul lui Ineos. Britanicii au deja rutieri ca Egan Bernal, Iván Sosa, Pavel Sivakov sau Ethan Hayter, toți sub 23 de ani.
Tom e unul dintre cele mai mari talente ale ciclismului englez și se înscrie în această generație fantastică de rutieri tineri care fac performanțe fantastice. Asistăm la un nou trend în ciclism - cu tinerii la putere -, iar cariera lui Tom indică faptul că va obține rezultate fantastice. A fost competitiv la cel mai înalt nivel în toate provocările care i-au ieșit în cale până acum, are un talent incredibil, controlează bicicleta fantastic și e un învingător. E o onoare să îl avem printre noi | Dave Brailsford

Ineos, super-transferuri pentru 2021

Laurens De Plus a fost locotenentul de nădejde al lui Steven Kruijswijk anul trecut, în Turul Franței, când olandezul a venit pe trei la general, după ce cei doi rutieri ai lui Ineos, Egan Bernal și Geraint Thomas. De Plus a terminat pe un impresionant loc 23 și mulți specialiști au fost de părere că, dacă rutierul de 25 de ani nu s-ar sacrificat pentru echipă, cu siguranță că ar fi reușit o prezență în top 10 la general, în Marea Buclă.
De Plus trebuia să fie unul dintre oamenii de bază ai lui Roglic la ediția de anul acesta a Le Tour, dar oficialii Jumbo Visma au aflat că e în contact cu Ineos și că, cel mai probabil, va merge la formația britanică. În consecință, au decis să nu îl aducă pe cățărătorul batav în Turul Franței, în condițiile în care, pe hârtie, Ineos era principala rivală pentru tricoul galben.
În privința lui Daniel Martinez, lucrurile sunt de asemenea promițătoare. Columbianul de 24 de ani a câștigat Dauphine 2020, e adevărat, și pe fondul unor abandonuri de marcă. Chiar și așa, el se anunța un cățărător care să emită pretenții la un top 10 în Turul Franței.
Nu s-a întâmplat așa, după ce a suferit o căzătură. Totuși, a reușit să strângă din dinți, să continue și a câștigat o etapă, cea cu sosirea pe Pas de Peyrol. Atunci, deși a fost prins în inferioritate numerică de Bora, care îi avea pe puternicii Lennard Kamna și Max Schachmann în evadare, sud-americanul a reușit să demonstreze cât de puternic e, sprintând pentru victoria de etapă.
În ceea ce îl privește pe Richie Porte, locul trei din Turul Franței 2020, acesta a fost adus cu scopul de a fi locotenent în marile tururi, experiența și forța lui urmând a-i ajuta pe Bernal, Carapaz sau Adam Yates.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo