Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kristoff se duce în Giro! "S-ar putea să nu mai merg vreodată în Turul Franței"

Cristian Mihală

Actualizat 07/01/2020 la 15:41 GMT+2

Alexander Kristoff nu va participa la Turul Franței în 2020, după ce în ultimii 8 ani a fost de fiecare dată la startul Marii Bucle.

Alexander Kristoff (2e étape du Tour d'Allemagne 2019)

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 32 de ani, Kristoff nu va mai avea ocazia să sprinteze în cea mai mare cursă pe etape din lume. Echipa sa, UAE Team Emirates, a decis să meargă cu Fernando Gaviria în Turul Franței, căruia îi va fi pus la dispoziție un trenuleț cât mai performant. Cum echipa are ambiții și în etapele montane, Tadej Pogacar și Fabio Aru țintind un loc cât mai bun la general, nu a mai fost loc pentru uriașul norvegian.
Acesta a încercat să vadă jumătatea plină a paharului: va avea parte de vacanță și se va putea pregăti mult mai bine pentru clasice.
"Nu e o situație ideală, dar nu am avut vreo vacanță de vară de când am copii, astfel va fi plăcut să stau alături de ei. E posibil să nu mai concurez în Turul Franței vreodată. Am început să îmbătrânesc, asta e clar", a spus Kristoff, într-un interviu pentru Cyclingnews.

Clasicele, înainte de Giro în topul priorităților

2019 a fost un an bun pentru Kristoff, care a câștigat 7 curse, printre care și Gent-Wevelgem. El a sperat la victorie și Turul Flandrei, o clasică monument, însă a trebuit să se mulțumească doar cu ultima poziție de pe podium.
Anul acesta, Kristoff va merge în Giro, însă acest lucru nu îi va afecta pregătirea pentru clasicele de primăvară. Norvegianul va face tot ce îi stă în putință să evolueze cât mai bine în Milano San Remo și pe pavate, astfel că forma pentru Turul Italiei va fi un obiectiv secundar.
"Va fi dificil să fiu în formă maximă în Giro, în condițiile în care în primul rând mă interesează Milano - San Remo și Paris Roubaix. Voi dori să îmi ating vârful de formă în clasice, astfel că nu știu în ce formă voi fi în Turul Italiei. Dar nu voi face vreun compromis, voi da totul în clasice și vom vedea ce benzină mai am pentru Giro. Sunt motivat pentru Turul Italiei", a mai spus Kristoff.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo