În vârstă de 32 de ani, Kristoff nu va mai avea ocazia să sprinteze în cea mai mare cursă pe etape din lume. Echipa sa, UAE Team Emirates, a decis să meargă cu Fernando Gaviria în Turul Franței, căruia îi va fi pus la dispoziție un trenuleț cât mai performant. Cum echipa are ambiții și în etapele montane, Tadej Pogacar și Fabio Aru țintind un loc cât mai bun la general, nu a mai fost loc pentru uriașul norvegian.

Acesta a încercat să vadă jumătatea plină a paharului: va avea parte de vacanță și se va putea pregăti mult mai bine pentru clasice.

Giro d'Italia
Giro 2020 începe săptămâna viitoare! Ineos pare de neoprit. Ce lideri vin în Turul Italiei
21/09/2020 LA 08:20

"Nu e o situație ideală, dar nu am avut vreo vacanță de vară de când am copii, astfel va fi plăcut să stau alături de ei. E posibil să nu mai concurez în Turul Franței vreodată. Am început să îmbătrânesc, asta e clar", a spus Kristoff, într-un interviu pentru Cyclingnews.

Clasicele, înainte de Giro în topul priorităților

2019 a fost un an bun pentru Kristoff, care a câștigat 7 curse, printre care și Gent-Wevelgem. El a sperat la victorie și Turul Flandrei, o clasică monument, însă a trebuit să se mulțumească doar cu ultima poziție de pe podium.

Anul acesta, Kristoff va merge în Giro, însă acest lucru nu îi va afecta pregătirea pentru clasicele de primăvară. Norvegianul va face tot ce îi stă în putință să evolueze cât mai bine în Milano San Remo și pe pavate, astfel că forma pentru Turul Italiei va fi un obiectiv secundar.

"Va fi dificil să fiu în formă maximă în Giro, în condițiile în care în primul rând mă interesează Milano - San Remo și Paris Roubaix. Voi dori să îmi ating vârful de formă în clasice, astfel că nu știu în ce formă voi fi în Turul Italiei. Dar nu voi face vreun compromis, voi da totul în clasice și vom vedea ce benzină mai am pentru Giro. Sunt motivat pentru Turul Italiei", a mai spus Kristoff.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Giro d'Italia
Nibali, despre cei 3 rutieri care îi pot "fura" tricoul roz în Giro. Marea surpriză anticipată
27/07/2020 LA 09:02
Giro d'Italia
Cancellara, despre șansele lui Nibali la al 3-lea Giro! Pariurile lui Spartacus pentru finalul de an
29/05/2020 LA 11:27