Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bernal, convins că nu luptă doar cu Remco pentru tricoul roz în Giro: "Sunt mulți rutieri puternici"

Nicu Savin

Actualizat 18/05/2021 la 12:12 GMT+3

Egan Bernal este lider în clasamentul general din Giro d'Italia, dar avansul său față de Remco Evenepoel este unul de doar 14 secunde. Deși cei doi sunt văzuți ca mari favoriți să ajungă în roz la Milano, columbianul consideră că și alți rutieri se pot implica în bătălia pentru șefia clasamentului general.

Egan Bernal y Remco Evenepoel

Credit imagine: Getty Images

Egan Bernal a arătat excelent în prima parte a Turului Italiei. Columbianul a lăsat în urmă problemele de la spate și și-a arătat forța, cu precădere în etapa a 9-a, când a câștigat pe cățărarea Campo Felice și a preluat conducerea în clasamentul general.
Deși Bernal a părut a fi cu o clasă peste oponenții săi în prima săptămână, avansul său în clasamentul general față de locul doi este de doar 14 secunde. Remco Evenepoel este cel care a reușit să stea mereu în coasta columbianului. Aflat la prima sa participare într-un mare tur, belgianul demonstrează că a depășit și el problemele cauzate de căzătura groaznică suferită anul trecut în Il Lombardia.
Specialiștii anticipează o bătălie aprigă între cei doi rutieri pentru tricoul roz, majoritatea fiind de părere că niciun alt om nu se va putea ridica la nivel lui Bernal sau Evenepoel în ultimele 2 săptămâni. Nu de aceeași părere este și Egan Bernal, care consideră că duelul său izolat cu Remco este doar o dorință a presei, în realitate fiind și alți rutieri care se pot lupta cu șanse egale pentru tricoul roz.
"Nu văd lucrurile așa. În cele din urmă, lupta pentru mine nu este doar cu Remco,pentru că există mulți rutieri puternici în Giro, cu multă experiență și toți sunt la distanță de maxim un minut. Giro nu este doar o bătălie mentală. Cel mai puternic călăreț va câștiga și gata. Un duel al meu doar cu Evenepoel este mai mult un lucru pe care poate jurnaliștii vor să-l vadă, dar nu cred că este cazul.", a declarat Bernal, citat de cyclingnews.com.
Dacă privim clasamentul, vorbele lui Bernal au susținere, deoarece primii 10 clasați sunt despărțiți de numai un minut (Forlmolo e pe 10, la 1'02'' de Bernal). Dintre aceștia, Aleksandr Vlasov (locul 3, la 22 de secunde) Hugh Carthy (locul 6, la 45 de secunde) și Simon Yates (locul 9, la 56 de secunde) sunt considerați ca fiind oamenii cu cele mai mari șanse de a se bate cu Bernal și Evenepoel pentru tricoul roz.
general 10

Egan Bernal și Remco Evenepoel s-au bătut la sprintul intermediar pentru o secundă

Deși Bernal a declarat că diferența dintre rutierii de general se va face în munți și va fi una serioasă, columbianul nu a ezitat în etapa de ieri să sprinteze pentru secundele de bonificație care s-au dat la sprintul intermediar. Gianni Moscon și Jhonatan Narvaez au fost trimiși de Ineos în față pentru a nu-l lăsa pe Remco să ia cele 3 secunde, dar Bernal a fost lansat excelent de Ganna și a fost al 3-lea la sprintul intermediar, pierzând astfel numai o secundă în raport cu belgianul, care a trecut al 2-lea.
"Nu a fost nimic măreț. Spusesem că Gianni Moscon și Jhonatan Narvaez vor face sprintul, dar am venit din spate pe roata lui Pippo și, bine, este ușor să fii în față când ești în roata lui. Nu a trebuit să fac eforturi mari și am reușit să iau o secundă. Poate că nici nu ar fi trebuit să o fac, pentru că Giro nu va fi câștigat la o secundă, dar suntem concentrați. La cățărările mari, decalajele vor fi cu siguranță de câteva minute, așa că trebuie să fim în față acolo.", a spus Bernal după etapa de ieri.
Astăzi este zi de pauză în Giro, iar miercuri vom avea o etapă de gală, o Strade Bianche în miniatură. Clasica toscană e văzută de mulţi drept al 6-lea "monument" al ciclismului, însă istoria scurtă nu o recomandă pentru un asemenea titlu. Chiar şi aşa, tot mai mulţi fani adoră cursa italiană, iar organizatorii Giro nu puteau rata prilejul să ne ofere o replică a clasicei în Turul Italiei.
Bernal a arătat anul acesta că se descurcă excelent - a sosit pe 3 într-un Strade Bianche câştigat entuziasmant de Mathieu Van der Poel -, astfel că e de văzut cum se vor comporta favoriţii în această etapă. Nu e o rundă în care să câştigi Giro 2021, dar cu siguranţă îl poţi pierde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo