Ultima etapă montană din Giro 2021 a oferit un spectacol agreabil. Evadarea s-a format cu greu și chiar dacă a fost una numeroasă (9 rutieri) nu a mai avut sorți de izbândă cum s-a întâmplat adeseori în acest tur al Italiei. Cele 3 cățărări grele de pe traseu au fost dificil de gestionat de atacanțiii zilei, iar grupul favoriților i-a ajuns din urmă devreme.
Pe cea de-a 2-a cățărare a zilei au început artificiile între oamenii de general. Prima mișcare au făcut-o cei de la Bahrain Victorious, cu Pello Bilbao forțând și Damiano Caruso urmându-l. De cei doi s-a lipit și Romain Bardet, Michael Storer și Felix Großschartner, dar aceștia nu avea mari mize în clasamentul general.
Deși Damiano Caruso era pe doi la general și avansul grupului său a crescut la aproape un minut, cei de la Ineos nu au intrat în panică și au mers în ritmul lor. Caruso a forțat din grupul fruntaș cu 2 kilometri înainte de finish, reușind să obțină o victorie superbă, prima din carieră într-un mare tur.
Turul Spaniei
Primoz Roglic, imbatabil în Vuelta! Slovenul a câștigat etapa a 17-a și a preluat tricoul roșu
01/09/2021 LA 15:11

Egan Bernal a câștigat Giro, în proporție de 99%

În spate, Egan Bernal a fost dus excelent de Daniel Martinez și a reușit să reducă la maxim pierderile, terminând pe locul secund, la 24 de secunde de Caruso. Astfel, columbianul rămâne lider detașat în clasamentul general, având 1 minut și 59 de secunde avans în fața italianului de la Bahrein.
Marea dezamăgire a zilei a fost Simon Yates, cel de la care specialiștii se așteptau să-l atace pe Bernal. Din păcate pentru el, britanicul nu a avut picioare și chiar a rămas în urma columbianului pe ultima cățărare, terminând etapa pe locul 6.
În aceste condiții, numai o nenorocire ar face ca Bernal să piardă tricoul roz la contratimpul din ultima etapă. Chiar dacă Damiano Caruso are un contratimp ceva mai bun decât Bernal, e aproape imposibil ca acesta să-i ia 2 minute la proba contra cronometru, care va avea loc mâine, pe un traseu de 30 de kilometri, perfect plat.
Clasamentul general înaintea ultimei etape
https://i.eurosport.com/2021/05/29/3141907.jpg
Egan Bernal este așadar ca și câștigător al primului mare tur al anului. Columbianul a reușit să lase în urmă problemele de la spate și a demonstrat că este un rutier extrem de puternic atunci când este la 100% din punct de vedere fizic. Beneficiind și de o echipă foarte puternică, Bernal a avut rare momente de slăbiciune în acest Giro și mâine își va trece în palmares cel de-al 2-lea mare tur al carierei, după cel din în Turul Franței, din 2019.
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08