Ciclism

Gogl, victorie fantastică în faţa lui Van Avermaet şi Mathieu Van der Poel, în Zwift Tour for All

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Michael Gogl

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
05/05/2020 la 16:15 | Actualizat 06/05/2020 la 14:55

Un sprint fenomenal din partea lui Michael Gogl (NTT Pro Cycling) i-a oferit austriacului victoria în a doua etapă din Zwift Tour for All, competiţie oferită de Eurosport şi GCN. Podiumul a fost completat de Greg Van Avermaet şi Mathieu Van der Poel, cel care era pe hârtie marele favorit.

Un traseu de 46,2 kilometri desfăşurat pe circuitul de la Richmond, cu foarte multe sectoare de piatră cubică, părea perfect pentru specialiştii din Paris Roubaix şi Turul Flandrei.

Ca şi luni, însă, cursa a oferit o surpriză, un rutier de plan secund impunându-se. Gogl a atacat perfect pe final, reuşind să îi învingă la sprint pe doi adversari mult mai bine cotaţi: Greg Van Avermaet, câştigătorul Turului Flandrei virtual, şi Mathieu Van der Poel, văzut de specialişti marele favorit.

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE

"A fost un start foarte greu, din prima s-a mers full gas. A fost prima mea cursă pe Zwift, am mai rulat pe alte aplicaţii, în Turul Elveţiei, dar niciodată pe Zwift. Am fost impresionat de cât de greu a fost totul în primele 10 minute, apoi am avut norocul să îl am alături pe Michael Valgren în primul grup. Am avut o tactică perfectă. Michael a tras tare, astfel că am putut să mă păstrez cât mai proaspăt pentru final. Am avut parte de susţinere din partea echipei şi ne-am putut juca strategia exact aşa cum doream", a spus la final Michael Gogl.

Victoria lui Michael Gogl în etapa a doua din Zwift Tour for All

Performanţa lui Gogl a fost dublată de locul 5 al lui Michael Valgren, astfel NTT a acumulat în această etapă 74 de puncte. Lupta în clasamentul general (unul pe echipe, nu al rutierilor, aşa cum suntem obişnuiţi în cursele de şosea) a fost una extrem de strânsă: Alpecin Felix a obţinut 70 de puncte şi Mitchelton-Scott şi-a trecut în dreptul ei 69 de puncte.

Clasamentul de etapă

Ashleigh Moolman, victorie la feminin

Ashleigh Moolman (CCC) a câștigat a doua etapă a turului Zwift, pe circuitul de la Richmond. Sportiva din Africa de Sud a atacat în ultimul kilometru (cu 650 de metri înainte de final a folosit un powers up şi şi-a uşurat greutatea pentru 15 secunde), iar adversarele nu au găsit răspuns. Ea a sosit cu un avans de şase secunde faţă de Lauren Stephens (Team TIBCO) și cu 9 mai repede decât coechipiera sa, Marianne Vos , care se impusese ieri. Datorită performanțelor lui Moolman și Vos , CCC-Liv a câştigat runda de azi şi a urcat până pe locul secund la general.

Victoria lui Moolman

Clasamentul general la feminin în Tour for All

  • În Zwift Tour for All nu există un clasament general individual, ci doar pe echipe. Fiecare formație poate alinia în fiecare zi un alt set de cicliști, primii 25 rutieri clasaţi la finalul fiecărei runde primind puncte, care vor conta în ierarhie. De asemenea, există sprinturi intermediare în fiecare etapă, care vor fi punctate, în timp ce "etapa regină", a cincea, va oferi puncte duble pentru primii 10 rutieri care trec linia de sosire. Nimic nu se calculează la timp, cum se întâmplă de obicei în cursele cicliste clasice, ci prin puncte, puncte care, așa cum am explicat, sunt distribuite la finalul etapelor, dar și în timpul sprinturilor intermediare (5,4,3,2,1 pentru primii 5 clasați).

Etapele rămase din Zwift Tour for All (zilnic, de la ora 16:00, pe Eurosport 1)

6 mai - etapa 3. Distanţă: 72,9 km. Diferenţă de nivel: 981 metri.

  • Prima etapă de munte, va avea un final în căţărare, astfel că cei mai subţiri oameni din pluton vor avea ocazia să îşi testeze picioarele.

7 mai - etapa 4. Distanţă: 42,6 km. Diferenţă de nivel: 147 de metri

  • O altă rundă destinată sprinterilor, se anunță o prezență masivă a celor mai rapizi rutieri din pluton.

8 mai - etapa 5. Distanţă: 46,5 kilometri. Diferenţă de nivel: 1710 metri

  • "Etapa regină", cu final pe Alpe du Zwift. Aici se vor face cu siguranţă cele mai mari diferenţe.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Ciclism

Turul Sibiului, foarte aproape să aducă două nume uriaşe la start, în 2020. Anunţul organizatorilor

IERI LA 11:29
Ciclism

Lance Armstong: "Am minţit de 10.000 de ori. Mi-am falsificat şi certificatul de naştere"

23/05/2020 LA 12:22
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE

Ultimele videoclipuri

Ciclism

Clasica de vineri, ediția a 5-a

00:42:36

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe