Rutierul de la Movistar s-a dovedit a fi în cea mai bună formă dintre cei patru rutieri care au ajuns pe scurta pantă finală primii. Izagirre i-a devansat pe Giovanni Visconti și Luis Leon Sanchez, în timp ce Valerio Conti a căzut într-unul din virajele ascuțite dinaintea finalului.
Izagirre nu a făcut parte din evadarea zilei, însă s-a alăturat celor din fața plutonului pe coborârea de după cățărarea de categoria a 2-a de la mijlocul etapei. A fost nevoie de numeroase atacuri pentru a se forma o evadare concretă a zilei, în special datorită ritmului foarte rapid din prima parte a traseului, dar în final treisprezece rutieri s-au despărțit de pluton.
Alți trei au urmărit-o, inclusiv Sanchez, care a trecut primul peste cățărarea de la Monte Sant’Angelo. Mai târziu, tot el a câștigat maximul de puncte puse la dispoziție și la cățărarea de categoria a 4-a, Coppa Santa Tecia. Sprinturile intermediare ale zilei au fost câștigate de Iljo Keisse și de Conti.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Evadarea și-a schimbat compoziția de mai multe ori. Rutieri fie au rămas în urmă și au fost înghițiți de pluton, fie au atacat din pluton pentru a se alătura grupului din frunte. În final, cei patru care au intrat primii în ultimii kilometri și-au disputat victoria. După căzătura lui Conti, Izagirre a atacat, iar Visconti și Sanchez nu au avut un răspuns pe măsură.
Bob Jungels și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general. Acțiunea în cadrul grupului favoriților a lipsit cu excepția unui atac al lui Mikel Landa de la Sky. Încercarea acestuia în ultimii 10 km a fost curajoasă, însă singur, el a fost prins fără probleme de pluton în scurt timp.
Situația se poate schimba radical în etapa de duminică. Pe cicliști îi așteaptă o etapă scurtă, de doar 149 km, dar care se încheie cu o cățărare de 13 km cu finalul la Blockhaus. Ultimii 10 km au o pantă medie de 8-9% pe un drum îngust și cu multe ace de păr. Panta maximă de 14% poate fi o oportunitate pentru atacuri ale favoriților.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02