Vineri, de la ora 21:00, pe EuroSport 1, Quebec va fi gazda unei curse care va testa picioarele cicliștilor care visează ca, la final de septembrie, să preia tricoul de campion mondial de la Alejandro Valverde. În lungime de 201 km și cu o diferență de nivel de 3000 de metri, Marele Premiu de la Quebec este cursa mai ușoară dintre cele două disputate în Canada. Asta pentru că Montreal propune anul acesta un parcurs de 219 kilometri, cu o diferență de nivel de 4734 metri.

Favoriții Grand Prix-ului de la Quebec

Parcursul este unul favorabil atacanților, dar nu e exclus să se ajungă și la un sprint redus, în care puncheurii să își pună în valoare calitățile.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Desemnarea candidaților la victorie nu e una ușoară, în condițiile în care cei mai buni rutieri nu au evoluat foarte mult în ultima perioadă, programându-și vârful de formă pentru finalul acestei luni.

Traseu Quebec

Credit imagine: Eurosport

Pe hârtie, marele favorit e fără doar și poate Peter Sagan, cel care s-a impus în 2016 și 2017 și care în iulie a obținut al 7-lea tricou verde în Turul Franței (record absolut). Totuși, slovacul nu a mai concurat de două luni, astfel că probabil nu va avea încă din prima cursă explozia atât de necesară.
Nu putem să trecem în revistă alți favoriți fără a ne raporta la cel văzut cu cele mai mari șanse să se impună la Mondialul de la Yorkshire: Julian Alaphilippe. Rutierul Deceuninck-QuicStep a avut o primăvară de excepție, materializată cu prima clasică monument a carierei - Milao - San Remo -, dar s-a impus și în Strade Bianche sau Fleche Wallonne. Asta înainte să dea senzația multora că poate duce tricoul galben până la Paris, în Turul Franței.
Abilitățile lui de puncheur și sprinterul foarte bun îl fac favorit pe orice fel de teren, însă Grand Prix-ul de la Quebec ar putea fi prea ușor pentru calitățile sale. În principiu, la Montreal va avea o șansă în plus, astfel că echipa belgiană ar putea să mizeze în primul rând vineri pe Remco Enevenepoel, noua senzație de 19 ani din plutonul profesionist.
Michael Matthews a câștigat în 2018 ambele curse din Canada, vine cu o echipă Sunweb construită în jurul său și e un concurent serios pentru podium. La fel este și Sonny Colbrelli: dacă se va ajunge la un sprint redus, puțini sunt mai rapizi decât italianul.
Greg van Avermaet a avut un 2019 mai degrabă modest, dar nu poate fi scos niciodată din calcule având în vedere experiența sa fantastică, cum nu pot fi ignorați nici rutieri precum Oliver Naesen (Ag2R), Alberto Bettiol (Education First) sau Jasper Stuyven (Trek).

Câștigătorii Grand Prix-ului de la Quebec

  • 2010 - Thomas Voeckler
  • 2011 - Philippe Gilbert
  • 2012 - Simon Gerrans
  • 2013 - Robert Gesink
  • 2014 - Simon Gerrans
  • 2015 - Rigoberto Uran
  • 2016 - Peter Sagan
  • 2017 - Peter Sagan
  • 2018 - Michael Matthews
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02