După ce la Quebec s-a ajuns la un sprint redus, atacul lui Alaphilippe din ultimii kilometri fiind contracarat de Mitchelton-Scott, care a dat și învingătorul (același ca în 2018, Michael Matthews), se aștepta ca la Montreal lucrurile să stea diferit. Asta pentru că aveam de-a face cu un traseu mult mai solicitant, cu o diferență de nivel de peste 4000 de metri. Nu a fost așa, ajungându-se din nou la un sprint redus, unde Sagan și Matthews - principalii favoriți în aceste condiții - nu au avut, surprinzător, vreo șansă

Grand Prix-ul de la Montreal: Evadarea, fără șanse

Guy Sagiv (Israel Cycling Academy), Ryan Anderson (Rally UHC Cycling), Matteo Dal-Cin (Rally UHC Cycling), Charles-Etienne Chretien (Canada National Team) și Nick Zukowsky (Canada National Team) au fost atacanții zilei, ei distanțându-se la un moment dat la aproape 11 minute de pluton.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Pe trena lui Sunweb și Bora, ecartul a scăzut dramatic, astfel că odată cu intrarea în ultimii 60 de kilometri evadarea mai avea doar două minute avans.
Finalul a fost mult mai liniștit decât se anticipa, doar rutierii Ag2R animând cursa. Mai întâi Nans Peters, câștigător de etapă în Giro a atacat pe Cote Camillien-Houde, pentru ca apoi Benoit Cosnefroy să se distanțeze pe Cote de Polytechnique. Doar Wellens a răspuns atacului francezului, iar Peter Sagan a înțeles că mutarea poate fi una decisivă și a încercat să li se alăture. Pe trena lui s-au alăturat și ceilalți favoriți, dar Cosnefroy a găsit resurse nebănuite și a rezistat, fiind într-un contratimp solitar. În cele din urmă, Alaphilippe a reușit să îl ajungă pe conaționalul său, însă avansul față de grupul favoriților a fost unul mic, astfel că s-a ajuns la un sprint redus.
Unul care a fost câștigat neașteptat de ușor de campionul olimpic Greg Van Avermaet, care a demonstrat că va fi unul dintre oamenii de luat în seamă la Mondiale, dintr-o echipă a Belgiei stelară.
Sagan nu a mai avut forța să sprinteze, deși era cu siguranță cel mai puternic pe un asemenea finish, iar Matthews a avut și el probleme, neimplicându-se la sprint.
Victoria de la Montreal a fost abia a treia pentru Van Avermaet în 2019, după ce s-a impus în curse mai puțin importante, cel puțin pentru standardele sale: o etapă în Turul Yorkshire și una în Turul Comunității Valenciene. Chiar și așa, fostul învingător din Paris-Roubaix pare să își fi găsit forma la timp, anunțându-se unul dintre principalii protagoniști pentru tricoul curcubeu, la finalul lunii, la Mondiale.

Clasament Montreal

https://i.eurosport.com/2019/10/01/2687609.png
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02