De pe home trainerele de acasă, cei mai tari rutieri de clasice s-au întrecut printr-un sistem care a replicat pantele abrupte din Flandra și drumurile cu pavate. Cursa s-a desfășurat pe ultimii 32 kilometri ai traseului normal, cu celebrele Kruisberg, Oude Kwaremont, Paterberg și Oudennarde pe parcurs.
https://i.eurosport.com/2020/04/05/2803264.jpg
Totul în platformele online se traduce în câţi watti dezvolţi pe kilogram. Astfel, rutierii slabi, dar care posedă un contratimp bun, sunt avatajaţi. De altfel, organizatorii i-au şi diferenţiat pe ciclişti în acest sens: căşti roşii pentru rutierii uşori, în timp ce sportivii cu greutate au fost dotaţi cu căşti galbene.
Sporturi cu Motor
Valentino Rossi i-a îndeplinit visul italiencei de 102 ani care s-a vindecat de coronavirus
05/04/2020 LA 06:23
Din acest punct de vedere, Remco Evenepoel, care cântăreşte doar 60 de kilograme, era văzut de specialişti marele favorit. Capabil să dezvolte o viteză impresionantă pe căţărările scurte şi abrupte, rutierul de la QuickStep e unul dintre cei mai buni din lume în proba contra-cronometru. Dar belgianul nu s-a pregătit pentru clasice, programul lui având în vedere atingerea vârfului de formă mai târziu, deoarece urma să concreze în Turul Italiei. Ca atare, a fost departe de forma obişnuită, iar acest lucru s-a văzut azi. Un alt favorit era De Gendt, aflat într-o formă excelentă. Cel mai celebru om de evadare din plutonul profesionist a fost scos acum câteva zile de pe Zwift (o altă platformă online de ciclism), pentru că avea un wattaj mult prea mare. Asta pentru că platforma nu era pregătită pentru ciclişti profesionişti atât de puternici şi au considerat că cel care concurează a găsit o modalitate de a trişa.
https://i.eurosport.com/2020/04/05/2803259.png

Desfăşurarea Turului Flandrei Virtual

Cei doi nu au avut însă vreo şansă în faţa lui Greg Van Avermaet. Cu trei podiumuri în Turul Flandrei (2014, 2015 şi 2017), dar fără vreo victorie, campionul olimpic de la Rio a atacat decisiv după 23 kilometri. El a dezvoltat constant în a doua parte a cursei peste 450 de watti şi a fost de neoprit.
Olivier Naesen a atacat şi el în ultimii doi kilometri, dar avea de recuperat un ecart de 17 secunde faţă de rutierul CCC. Nu a reuşit să se apropie, dimpotrivă, dar şi-a securizat locul secund.
Nicolas Roche, unul dintre cei care cântăresc cel mai puţin, a făcut o figură impresionantă. În mod normal, el nu ar fi avut vreo şansă în Turul Flandrei (are doar o participare în clasica monument, nefiind un rutier ale cărui caracteristici să se potrivească unor astfel de curse), însă de această dată a surprins, clasându-se pe locul trei.
https://i.eurosport.com/2020/04/05/2803265.png
Grafica a fost la înălţime, chiar dacă platforma online care a găzduit inedita întrecere a fost pusă la punct într-un timp record, după izbucnirea crizei coronavirus.
De menţionat şi faptul că Alberto Bettiol, câştigătorul surprinzător al Turului Flandrei de anul trecut, a încheiat ultimul.
Victoria lui Van Avermaet vine în contextul în care echipa sa, CCC, a redus drastic salariile şi a suspendat contractele unor oameni din staff acum două zile, din cauza crizei generate de coronavirus. Van Avermaet luase deja poziţie în acest sens, explicând că măsurile trebuie acceptate, în contextul în care echipa trece prin clipe foarte grele.
Cred că toţi ne-am distrat, a fost o experienţă interesantă. Puterea pe care am dezvoltat-o azi nu am mai atins-o de ani buni. Dimineaţă m-am simţit rău, dar nu pentru că aş fi suferit fizic, ci pentru că azi ar fi trebuit să se desfăşoare Turul Flandrei pe şosea. A trebuit să ne mulţumim cu această variantă virtuală, care ne-a oferit tuturor o experienţă minunată | Greg Van Avermaet
435 watti a fost media impresionantă reuşită de GVA în timpul Turului Flandrei Virtual (preţ de 43 minute şi 17 secunde)
https://i.eurosport.com/2020/04/05/2803267.png
Van Avermaet, la final, sub atenta "supraveghere" a fetiţei lui, care l-a încurajat pe toată durata cursei

Clasamentul final în Turul Flandrei Virtual

1. Greg Van Avermaet 43 minute şi 17 secunde
2. Olivier Naesen - la 21 secunde
3. Nicholas Roche - la 21 secunde
4. Thomas De Gendt - la 50 secunde
5. Jasper Stuyven - la 1 minut şi 33 de minute

Turul Flandrei Virtual (cursa integrală)

Turul Flandrei, ediția virtuală (cursa integrală)

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49