UPDATE 21:23 Din păcate, informațiile îmbucurătoare oferite, pe surse, mai devreme, nu se confirmă. Remco Evenepoel e în stare stabilă, în afara oricărui pericol, dar a suferit o fractură de pelvis. De asemenea, plămânul său drept a avut de suferit (contuzie pulmonară), după căzătura teribilă, de la aproximativ 4 metri. În mod normal, sezonul e încheiat pentru belgian, care visa să câștige Giro, la prima sa prezență într-un mare tur. Rutierul de 20 de ani va rămâne peste noapte la spitalul din Como, iar mâine va fi transportat în Belgia.
Pe siteul oficial al lui Quick-Step se mai precizează faptul că Remco a fost conștient tot timpul și că măsura de a îi imobiliza gâtul a fost doar o procedură de rutină, coloana nefiind afectată.
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
UPDATE 20:07 Primele informații dinspre spitalul din Como, acolo unde a fost internat Remco Evenepoel, indică faptul că belgianul nu ar fi suferit vreo fractură. Lucru aproape miraculos, având în vedere cât de dură a părut căzătura sa.
UPDATE 19.45 Quick-Step a făcut primele precizări legate de starea lui Remco Evenepoel. Rutierul de 20 de ani e conștient și în afara oricărui pericol.
UPDATE 18:40 "Evenepoel este viu și conștient", este informația furnizată de televiziunea italiană RAI. Quick-Step a dezvăluit că belgianul e în drum spre spital, fără a face vreo referire la starea lui.
Câștigător al Clasicei San Sebastian, vicecampion mondial la contratimp și campion european al disciplinei, în 2019, Remco Evenepoel a câștigat anul acesta toate cursele pe etape la care a luat parte. Ca atare, a devenit mare favorit pentru Il Giro, deși nu a mai concurat în vreun mare tur, iar specialiștii îl vedeau principalul protagonist și pentru victoria în Il Lombardia.
Doar că rutierul lui Quick-Step a suferit o căzătură teribilă, cu 40,6 kilometri înainte de finalul "clasicei frunzelor moarte". Pe coborârea de pe Sormano, REmco s-a lovit în marginea parapetului, s-a lovit cu capul de bordură și a căzut peste parapet.

Coborârea de pe Sormano, blestemată

"Acea coborâre. În fiecare an", a scris Dan Martin pe tweeter
În 2017 Laurens De Plus, pe atunci tot la Quick Step, a suferit o căzătură teribilă în același loc. Și Jan Bakelants a suferit în trecut pe coborârea de pe Sormano, acesta având 7 coaste rupte și două fracturi.
La doar câteva minute după căzătura lui Remco, o ambulanță și-a făcut apariția pentru a-i acorda primul ajutor belgianului.
După aproximativ 20 de minute de incertitudine, medicii l-au recuperat pe Evenepoel, care a apărut pe o targă, imobilizat.
Momentan, nu există o poziție oficială a organizatorilor sau a celor de la Quick-Step, dar se pare că Remco este conștient. Potrivit reporterului Rai aflat la fața locului, belgianul a fost capabil să comunice cu doctorul.
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2864976.jpg
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Turul Franței
Turul Franței 2023 | Start din Spania, o singură etapă de contratimp și 7 etape montane
27/10/2022 LA 14:27