Daryl Impey, câștigătorul din ultimii doi ani, va avea mari probleme să își apere titlul, oranizatorii programând etape extrem de dificile. Însuși directorul sportiv al lui Mitchelton-Scott, Matt White, a admis că parcursul de anul acesta i se potrivește mai bine celuilalt lider de echipă, Simon Yates, un cățărător pur. "Nu a existat un parcurs mai greu în Turul Down Under în ultimii 22 de ani", a explicat oficialul echipei australiene.
De obicei, în Turul Down Under avea loc o singură etapă pentru cățărători, unde se puteau crea distanțe. Acum vom avea foarte probabil două astfel de etape. Prima oportunitate pentru "artificii" va fi în runda a treia, cu final la Paracombe, unde cățărătorii vor încerca să îi distanțeze pe puncheuri. Finalul de pe Willunga Hill, în ultima rundă, se anunță unul palpitant, George Bennett, Richie Porte, Romain Bardet, Rohan Dennis, Simon Yates, dar și puncheuri precum Nathan Haas și Daryl Impey urmând a se lupta pentru victoria finală.
Pe lista posibililor învingători în clasamentul general s-ar fi aflat fără doar și poate și Patrick Bevin, dar rutierul CCC a trebuit să declare forfait, după ce în această săptămână i s-au găsit niște probleme la inimă. Cel mai probabil nu e nimic foarte grav, însă ciclistul din Noua Zeelandă trebuie să efectueze o serie de teste pentru a putea concura din nou în deplină siguranță.
Ciclism
Tadej Pogacar a primit premiul "Bicicleta de Aur" pentru cel mai bun rutier al anului
25/11/2021 LA 14:19

Sprinterii la putere în Turul Down Under

Chiar dacă rutierii vor întâmpina în Turul Down Under mult mai multe dificultăți, există cel puțin două etape care se vor termina cu sprinturi masive. Ca atare, trei dintre cei mai puternici sprinteri din lume vor fi prezenți la start: Caleb Ewan, Elia Viviani și Sam Bennet.
Viviani va avea la noua echipă - Cofidis - un trenuleț foarte puternic, cu Kenneth Vanbilsen, Simone Consonni și Fabio Sabatini, în timp ce Deceuninck - Quick Step a avut mereu grijă de sprinterii săi, astfel că Bennett va putea debuta în forță la echipa belgiană.
Lor li se adaugă Andre Greipel, care are 18 victorii de etapă în Down Under, plus un succes la general. "Gorila" s-a transferat la Israel Start-Up Nation, unde, spre deosebire de Arkea, va avea un trenuleț mult mai performant. În ciuda faptului că a ajuns la 37 de ani, rutierul german s-a pregătit exemplar în această iarnă, dorind să facă uitat un 2019 cenușiu, astfel că poate lupta, în condiții ideale, pentru un podium de etapă.
Lista sprinterilor importanți e completată de Jasper Philipsen, Marc Sarreau, Giacomo Nizzolo și Kristofer Halvorsen.
O mențiune și pentru Alberto Dainese, de la Sunweb. La doar 21 de ani, tânărul italian vine după un sezon fantastic, cu 8 victorii, astfel că e nerăbdător să demonstreze că poate face față cu succes sprinterilor de World Tour. Sunweb va merge însă la două capete, având în lotul selectat pentru Turul Down Under un alt tânăr sprinter promițător, Max Kanter.
De menționat că la startul competiției de la Antipozi va fi prezent și Mads Pedersen, nimeni altul decât neașteptatul campion mondial din 2019. Ciclistul de 24 de ani al lui Trek are ceva punch, astfel că ar putea să se implice în lupta la vârf, dar cel mai probabil el este aici doar pentru a pregăti clasicele din primăvară. După performanța de la Mondiale, danezul vizează cel puțin un podium în Turul Flandrei sau în Paris-Roubaix.
Ultimii câștigători în Turul Down Under
2019 - Daryl Impey
2018 - Daryl Impey
2017 - Richie Porte
2016 - Simon Gerrans
2015 - Rohan Dennis
2014 - Simon Gerrans
2013 - Tom Jelte Slagter
2012 - Simon Gerrans
2011 - Cameron Meyer
2010 - Andre Greipel
Turul Down Under va avea loc între 21 și 26 ianuarie și va putea fi urmărit pe Eurosport și Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55