Accidentele neprevăzute par să nu se mai termine în ciclism. Pe finalul etapei a 4-a din Giro a avut loc un incident inedit, în urma căruia Luca Wackermann a ajuns la spital și e posibil să aibă afecțiuni severe.
După ce plutonul fruntaș a trecut linia de sosire, 2 rutieri ai echipei procontinentale Vini Zabu au fost izbiți de barierele de pe marginea drumului, iar incidentul a fost provocat de un elicopter care survola prea jos, conform spuselor directorului general al echipei italiene, Angelo Citracca.
Luca Wackermann și Etienne van Empel mai aveau aproximativ 800 de metri până la finish când s-au prăbușit, fiind loviți de barierele de pe margine. Van Empel a revenit pe bicicletă și a aterminat etapa, dar Wackermann a rămas inconștient și a fost transportat la spital, iar potrivit declarației lui Citracca ar putea suferi fracturi la nivelul bazinului și al femurului.
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 13-a a Turului Italiei. Arnaud Demare a fost regele sprintului
ACUM O ORĂ
Un reprezentant al RCS Sport a declarat pentru Cyclingnews că barierele de pe marginea drumului erau legate între ele și că vântul era slab, sugerând că elicopterul RAI, care a coborât prea jos, a provocat prăbușirea acestora și rănirea celor 2 rutieri.
Directorul sportiv al celor de la Vini Zabu, Francesco Frassi, a declarat că deocamdată nu se știe exact motivul din cauza căruia barierele au căzut, dar a menționat că cele mai grave temeri cu privire la starea lui Wackermann au trecut: "Ne-au spus că barierele s-au mișcat brusc. Nu știm exact de ce: pentru că elicopterul a zburat prea jos sau din cauza vântului. Din fericire, Luca Wackermann este în stare bună. Am vorbit cu el la telefon și era în regulă, era calm și așa că cele mai grave temeri ale noastre s-au sfârșit. Nu-și putea aminti nimic despre ce s-a întâmplat. Nu pare să aibă ceva rupt, dar așteptăm controalele amănunțite."

Un rutier a confirmat că a fost vina elicopterului

Faptul că incidentul a fost produs de elicopterul televiziunii RAI a fost confirmat și de Brent Bookwalter, rutierul echipei Mitchelton Scott, care se afla aproape de locul incidentului, fiind de asemenea în grupul care nu încheiase cursa.
"A prins cineva căzătura care a avut loc în grupul nostru la 800 de metri distanță de finish, când elicopterul a doborât barierele nesecurizate, care zburau în rutieri la doar câțiva centimetri de mine? Unul dintre ei e pe targă la spital.", a scris Bookwalter pe contul personal de Twitter.
Pierderea lui Wackermann reprezintă o mare lovitură pentru echipa italiană, care a ajuns în Giro după ce a primit un wildcard de la organizatori. Tânărul de 28 de ani, care a câștigat Turul Limousinului în august și a terminat pe locul al cincilea în etapa a 2-a la Agrigento, este unul dintre cei mai buni piloți ai echipei procontinentale.
Turul Italiei
Turul Italiei 2022. Triplă pentru Arnaud Demare și un mare abandon: Romain Bardet
ACUM 4 ORE