După ce a fost în cărți să câștige ultima etapă din Paris Nisa, când evadarea din care a făcut parte părea să reziste până la final, De Gendt a apelat la o soluție unică pentru a se menține în formă, dar mai ales pentru a onora Milano-San Remo, prima clasică monument a sezonului.
Deși traseul din cunoscuta cursă de o zi din Italia nu i se potrivește deloc, astfel că nu ar fi avut șanse să facă o figură prea bună, De Gendt a profitat de faptul că în Belgia autoritățile încă le permit sportivilor să se antreneze în aer liber, în ciuda pandemiei de coronavirus.
"Am planificat această ieșire pentru a onora cei aproximativ 300 de kilometri din Milano-San Remo. Jasper locuiește în apropiere de mine și era pregătit pentru prima clasică monument a sezonului. Ca atare, era într-o formă foarte bună și astfel a uitat frustrarea creată de anularea cursei. Am făcut 280 de kilometri împreună. Fiecare a mai mers 10 kilometri dus și 10 kilometri întors, de la punctul de întâlnire până acasă. Parcursul nostru a trecut prin cele mai importante regiuni și orașe ale Belgiei: Bruxelles, Antwerp, Gent. Am văzut piețe uriașe goale și pe drum a fost liniște, rar a trecut câte o mașină. Din acest punct de vedere, a fost perfect, nu am fost deranjați", a dezvăluit cel mai cunoscut om de evadări din plutonul profesionist, pentru Cycling News.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Dificultățile unui antrenament de 300 de kilometri

Milano-San Remo trebuia să aibă loc sâmbăta trecută, dar a fost anulată din cauza COVID-19, așa cum se va întâmpla probabil cu toate clasicele primăverii, deși încă se speră că măcar clasicele din Ardeni se vor putea disputa conform programului inițial.
Aventura lui De Gendt și De Buyst a fost una temerară, antrenamentul susținut fiind mult mai greu decât ar fi fost clasica italiană. Celebra cățărare de pe Poggio nu a existat, evident, dar au fost o serie de cățărări scurte și abrupte care au solicitat la maximum picioarele cicliștilor. În plus, pentru o treime din "cursă" aceștia au avut vânt potrivnic, lucru care i-a "întins" și mai tare.
"Ne-a luat mai mult de 10 ore. Voiam inițial să ținem o medie de 30 km/h, dar în primii 120 de kilometri am avut parte în permanență de vânt de față și a fost foarte greu. Din fericire, în ultimele trei ore am avut vânt de spate și ne-am mișcat mai repede. Dar vă spun sincer nu voi mai fi în stare să pedalez pentru câteva zile după un așa efort. A fost mult mai greu decât în Milano-San Remo. Eu sunt obișnuit să stau șase-șapte ore pe bicicletă, dar cu așa provocare nu m-am mai întâlnit vreodată. Am mers de două ori timp de 8 ore și o dată timp de 9 ore. Acesta a fost fără doar și poate cel mai greu antrenament din viața mea", a mai spus De Gendt.
Mulți ar putea interpreta gestul făcut de cei doi cicliști drept ușor iresponsabil, în contextul pandemiei de coronavirus, dar De Gendt a ținut să sublinieze în mod special că el și coechipierul de la Lotto Soudal și-au luat toate măsurile de precauție.
"Am luat toate măsurile pentru a fi feriți de pericole. În primul rând, ne-am luat cu noi cât mai multă mâncare, geluri, pentru a stopa pe cât posibil opririle. Am avut și geluri de mâini, astfel că de fiecare dată când opream la câte un magazin întâi ne dezinfectam. Apoi, după ce părăseam respectiva locație, o făceam din nou", a fost concluzia rutierului care a câștigat etape în toate cele trei Mari Tururi și care s-a clasat pe podium la general, la Giro 2012.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02