În ultimii doi ani, rutierul iberic, în vârstă de 18 ani, a evoluat pentru Kometa Development Team, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune. Un adevărat all-rounder, Carlos a câştigat titlul naţional la contratimp pentru doi ani la rând. Mai mult, 2019 a fost unul de excepţie pentru ciclistul spaniol, care s-a impus în Gironde Internacional şi Gipuzkoa Klasika.
Ca atare, a atras atenţia a numeroase echipe de World Tour, însă cea care a crezut cel mai mult în talentul său a fost Ineos. Echipa britanică vrea să îl transforme în rutier de Mari Tururi în următorul deceniu, pentru a avea doi ciclişti extrem de tineri care să ia cu asalt Giro, Turul Franţei şi Vuelta (alături de Bernal).
"Carlos a avut nişte rezultate formidabile în cursele din Spania în ultimii 2-3 ani. E cel mai bun din lume la vârsta sa şi e foarte motivat să facă performanţă. Cel mai important lucru e să înţeleagă unde e acum şi unde vrea să ajungă în viitor. Trebuie să avem mare grijă de el, să se dezvolte fără a arde etapele. E excelent la contratimp, dar e un talent enorm, va fi şi unul dintre cei mai buni căţărători din lume", a spus Xabier Artetxe, unul dintre directorii sportivi de la Ineos.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
19/09/2021 LA 15:09

Schimbări la Ineos

Venirea lui Carlos Rodriguez e a doua pentru Team Ineos în această toamnă, după ce echipa britanică a reuşit să îl înregimenteze mai întâi pe câştigătorul Giro 2019, Richard Carapaz.
Ineos a renunţat la câţiva rutieri importanţi pentru sezonul viitor - Diego Rosa (Arkéa-Samsic), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Kristoffer Halvorsen (EF Education First) şi David de la Cruz (UAE Team Emirates) - astfel că e de aşteptat să mai reuşească cel puţin unul-două transferuri importante până la începutul noii stagiuni. Mai ales dacă plecarea lui Wout Poels, care a dezvăluit că e aproape să semneze cu Bahrain, se va confirma.
Obiectivul principal al Ineos pentru 2020 va fi câştigarea Turului Franţei, pentru a 9-a oară în 10 ani. Singurul care a oprit supremaţia lui Sky/Ineos este "Rechinul" Nibali. Britanicii vor miza în Le Tour pe Chris Froome şi Geraint Thomas, câştigătorul de anul trecut, Egan Bernal, confirmând că va participa în Giro. Totuşi, nu e exclus ca tânărul columbian să meargă apoi şi în "Marea Buclă", pentru a îl ajuta pe Froome în tentativa de a-i egala pe Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain (fiecare cu câte 5 Tururi ale Franţei în palmares, record absolut).
Ciclism
Peter Sagan a câștigat Turul Slovaciei fără să câștige vreo etapă! Einhorn s-a impus în ultima rundă
19/09/2021 LA 13:02
Ciclism
Tragedie în lumea sportului! Fostul ciclist Chris Anker Sorensen și-a pierdut viața
19/09/2021 LA 05:06