În ultimii doi ani, rutierul iberic, în vârstă de 18 ani, a evoluat pentru Kometa Development Team, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune. Un adevărat all-rounder, Carlos a câştigat titlul naţional la contratimp pentru doi ani la rând. Mai mult, 2019 a fost unul de excepţie pentru ciclistul spaniol, care s-a impus în Gironde Internacional şi Gipuzkoa Klasika.
Ca atare, a atras atenţia a numeroase echipe de World Tour, însă cea care a crezut cel mai mult în talentul său a fost Ineos. Echipa britanică vrea să îl transforme în rutier de Mari Tururi în următorul deceniu, pentru a avea doi ciclişti extrem de tineri care să ia cu asalt Giro, Turul Franţei şi Vuelta (alături de Bernal).
"Carlos a avut nişte rezultate formidabile în cursele din Spania în ultimii 2-3 ani. E cel mai bun din lume la vârsta sa şi e foarte motivat să facă performanţă. Cel mai important lucru e să înţeleagă unde e acum şi unde vrea să ajungă în viitor. Trebuie să avem mare grijă de el, să se dezvolte fără a arde etapele. E excelent la contratimp, dar e un talent enorm, va fi şi unul dintre cei mai buni căţărători din lume", a spus Xabier Artetxe, unul dintre directorii sportivi de la Ineos.
Turul Italiei
Turul Italiei. Jan Hirt a obținut o victorie superbă la Aprica. Luptă pasionantă pentru tricoul roz
ACUM 13 ORE

Schimbări la Ineos

Venirea lui Carlos Rodriguez e a doua pentru Team Ineos în această toamnă, după ce echipa britanică a reuşit să îl înregimenteze mai întâi pe câştigătorul Giro 2019, Richard Carapaz.
Ineos a renunţat la câţiva rutieri importanţi pentru sezonul viitor - Diego Rosa (Arkéa-Samsic), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Kristoffer Halvorsen (EF Education First) şi David de la Cruz (UAE Team Emirates) - astfel că e de aşteptat să mai reuşească cel puţin unul-două transferuri importante până la începutul noii stagiuni. Mai ales dacă plecarea lui Wout Poels, care a dezvăluit că e aproape să semneze cu Bahrain, se va confirma.
Obiectivul principal al Ineos pentru 2020 va fi câştigarea Turului Franţei, pentru a 9-a oară în 10 ani. Singurul care a oprit supremaţia lui Sky/Ineos este "Rechinul" Nibali. Britanicii vor miza în Le Tour pe Chris Froome şi Geraint Thomas, câştigătorul de anul trecut, Egan Bernal, confirmând că va participa în Giro. Totuşi, nu e exclus ca tânărul columbian să meargă apoi şi în "Marea Buclă", pentru a îl ajuta pe Froome în tentativa de a-i egala pe Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain (fiecare cu câte 5 Tururi ale Franţei în palmares, record absolut).
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
ACUM 17 ORE
Ciclism
Cele două etape în care se va scrie soarta Giro 2022! Îl poate depăși Hindley pe Carapaz?
IERI LA 09:34