Unul dintre cei mai buni cățărători din lume, Landa a fost nevoit să suporte statutul de vioara a doua. Fie că a evoluat pentru Sky, care i-a protejat pe Froome sau Geraint Thomas, fie că a rulat pentru Movistar, unde a trebuit să împartă rolul de lider cu Valverde și Quintana.
Ajuns la Bahrain, echipă rămasă fără "Rechinul" Nibali, după ce italianul s-a transferat la Trek, Landa părea că are întreaga echipă la dispoziția sa și spera să obțină primul său podium într-un Mare Tur. Planurile i-au fost ușor date peste cap, din cauza coronavirus, însă rutierul iberic încearcă să rămână cât mai concentrat pe ce are de făcut în continuare.
Într-un interviu acordat Eurosport Spania, Landa a vorbit despre viața în izolare și despre planurile de viitor. Obiectivul central rămâne Turul Franței, unde în ultimii ani a avut clasări foarte bune (4, 7, 6), însă dacă nu va fi să impresioneze în Le Tour, va avea suficient timp pentru a-și seta noi obiective.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
ACUM 16 ORE

Interviul cu Mikel Landa

Cum decurge comunicarea cu echipa în această perioadă complicată?
Suntem în permanent contact. Cei din echipă se interesează tot timpul de situația fiecărui rutier, din fiecare țară, știu exact dacă și cât putem să ne antrenăm. Ciclismul încă e prezent în țări ca Franța, Italia sau Spania, chiar dacă acestea sunt cele mai afectate de coronavirus.
S-a vorbit despre un cantonament comun în vederea pregătirii pentru Turul Franței?
E o chestiune pe care am discutat-o încă dinainte ca organizatorii să anunțe noul calendar. Sper că vom putea să facem ceva în acest sens, dar depinde foarte mult de modul în care situația va decurge în săptămânile următoare. Trebuie să nu existe riscuri și să găsim un loc care să ne permită să facem un astfel de cantonament.
Este Turul Franței marele obiectiv pentru 2020?
Sezonul nu poate fi considerat încă unul ratat, dar pe toți ne încearcă sentimente ciudate cu atâtea anulări și amânări de curse. Odată ce Turul Franței se va termina, vom vedea unde ne situăm, vom vedea ce am reușit și vom vedea cum ne putem recupera cât mai bine. Pentru că va fi o a doua parte a sezonului foarte aglomerată și putem să ne găsim noi obiective mari. De ce să nu îmi stabilesc un țel și dincolo de Turul Franței?
Cum e să fii în sfârșit lider clar la o echipă și să nu poți concura?
Pentru toți cicliștii e la fel în această perioadă, e greu să nu concurezi, dar încerc să fiu cât mai liniștit. E mult mai greu când ești accidentat, pentru că toți ceilalți evoluează, se dezvoltă, iar tu simți că stagnezi. Acum, toți stăm acasă, toți suntem în aceeași situație, mă simt mult mai calm, deși abia aștept să pot concura din nou.
Ce faci în timpul liber?
Am reorganizat casa de la un cap la altul. Aveam prea multe chestii nefolositoare în dulapuri. Până la urmă, asta m-a ajutat, trebuie să îți găsești mereu noi preocupări și să te deconectezi pentru că e foarte solicitant din punct de vedere mental să trebuiască să stai într-un singur loc.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
IERI LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40