Cotidianul El Tiempo anunță că Jaime Restrepo a fost împușcat mortal luni, în Antioquia, Columbia. Fostul rutier a fost acostat pe stradă, la ora 18:30, de doi indivizi pe o motocicletă, unul dintre suspecţi trăgând de mai multe ori în ciclist, cauzându-i moartea "în mai puţin de două minunte".
Motivele odiosului atac sunt încă necunoscute, dar poliţia din Antioquia spune că modul de operare al criminalilor indică o reglare de conturi. Asta în cazul în care Restrepo nu a fost confundat cumva cu altcineva.
Turul Franței
Van Aert a câștigat a patra etapă din Turul Franței! Rezumatul cursei de peste 170 de km
ACUM 15 ORE
Unul dintre suspecţi - în vârstă de 35 de ani, a fost capturat, găsindu-se asupra lui un revolver de calibru 38, ca cel de la care au provenit gloanţele care l-au ucis pe Restrepo.

Cine a fost Restrepo

În vârstă de 25 de ani, Restrepo s-a afirmat ca rutier de velodrom, câştigând contratimpul la Jocurile Pan-Americane, în 2014. În acelaşi an, a concurat la Mondialele de Ciclism pe şosea, în proba de contratimp, sosind pe locul 9 la Ponferrada (într-o cursă câştigată de Lennard Kamna, câştigător de etapă în Giro 2022).
În 2019, Restrepo a semnat cu echipa românească "Team Novak", având rezultate promiţătoare: Top 10 în mai multe curse de categoria 2.1, inclusiv Turul Ungariei, Turul Serbiei sau Turul Ţinutului Secuiesc.
În momentul de faţă, înainte de tragedia de luni, Restrepo era fără echipă, dar municipalitatea din Ciudad Bolivar a explicat că acesta continua să se antreneze, sperând că va prinde un nou contract de profesionist.
Turul Franței
Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a
IERI LA 11:16
Sibiu Tour
Filippo Fiorelli a câștigat prima etapă din Turul Sibiului și este lider la general! Grosu, pe 5
04/07/2022 LA 09:11