Etapa foarte lungă de astăzi (230 de kilometri) a oferit un finish la sprint, dar nu unul clasic în care sprinterii să beneficieze de trenulețe. Fiecare a cam fost pe cont propriu, mai ales că finalul a fost foarte tehnic.
În cele din urmă, Jasper Philipsen a fost cel mai inspirat și, profitând de rămânerea în urmă a unor oameni ca Sam Bennett, a declanșat primul sprintul și a reușit să reziste în frunte până la linia de sosire. Pascal Ackermann părea mare favorit, dar germanul a pierdut un tempo la final și nu a mai putut recupera.
"Este un sentiment incredibil. Însemană foarte mult pentru mine. Aștept de mult timp o victorie atât de importantă, dar recunosc că nu mă așteptam. Pe final mi-am dat seama că evadarea va fi prinsă și am început să cred în șansa mea. În general îmi plac aceste finish-uri în ușoară urcare, astfel că am putut performa. Este prima mea vitorie într-un mare tur și sunt extrem de mândru și de fericit pentru asta.", a declarat Pjilipsen la final.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
În lupta pentru clasamentul general a fost liniște și pace, așa cum era de așteptat, Primoz Roglic rămânând în frunte cu 3 etape rămase de disputat.
Rutierii vor trebui să parcurgă mâine o distanță de 162 de kilometri, între Salamanca și Cidad Rodrigo. Pe traseu sunt 2 cățărări destul de lungi, dar nu foarte abrupte: Puerto el Portillo (14.3 km/4,4%) și Puerto el Robledo (11,8 km/3,9%). Cum ultima este la o distanță considerabilă de linia de sosire nu putem să ne așteptăm la lupte deosebite între rutierii de general, care probabil își vor păstra resursele pentru etapa de sâmbătă, când se va decide câștigătorul tricoului roșu.

Desfășurarea etapei a 15-a din Vuelta 2020

Etapa de astăzi a avut o evadare foarte numeroasă, 20 de rutieri aflându-se în grupul fruntaș. Plutonul nu a permis evadării să se distanțeze prea mult și mai mulți rutieri au încercat să atace.
Cel mai hotărât atac i-a aparținut lui Mattia Cattaneo (Deceuninck Quick Step), care a luat cursa pe cont propriu cu 30 de kilometri înainte de final. Italianul s-a îndepărtat de colegii de evadare, care au fost înghițiți de pluton când mai erau peste 10 kilometri înaintea finish-ului.
Cattaneo a avut un avans de aproape un minut la un moment dat, dar acesta s-a evaporat foarte repede, astfel că aveam pluton compact cu 3 kilometri înainte de final.
Finish-ul a fost foarte tehnic și rutierul care a lansat primul sprintul a avut și câștig de cauză. Este vorba de Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), care a fost mai puternic decât Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) și Jannik Steimle (Deceuninck Quick Step).
Clasamentul etapei a 15-a din Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/11/05/2929425.jpg
Clasamentul general după etapa a 15-a
https://i.eurosport.com/2020/11/04/2928703.jpg
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40