Belgia a fost marea favorită în cursa pe șosea de la Campionatele Mondialele din Flandra de săptămâna trecută. Finalul trebuia să fie o mare sărbătoare în toată Belgia, dar totul s-a transformat într-o adevărată dramă. Wout Van Aert a fost omul de la care se aștepta victoria, iar toată tactica echipei s-a făcut în jurul său.
Din păcate pentru belgieni, Van Aert nu a fost într-o formă grozavă și nu a rezistat pe final, terminând abia al 11-lea. Presa din Begia a fost extrem de dură după acest eșec, iar tensiunile din echipă au ieșit la iveală la doar câteva zile după cursă.
Remco Evenepoel a declarat că s-ar fi simțit în stare să lupte pentru victorie, lăsând să se înțeleagă că nu a putut face acest lucru pentru că a fost nevoit să se sacrifice pentru Van Aert. Rutierul de la Jumbo Visma i-a răspuns dur coechipierului său, acuzându-l că nu a respectat întru totul tactica echipei.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Citește și:

Jasper Stuyven, acid la adresa presei din Belgia

Jasper Stuyven a fost cel mai bine clasat belgian în cursa din Flandra, dar rutierul de la Trek a încheiat fără medalie, venind abia pe locul 4. Vorbind cu presa înainte de clasica Paris-Roubaix, câștigătorul din Milano-San Remeo din acest an a avut repelici foarte tăioase la adresa reprezentanților mass-mediei.
"Am văzut o mulțime de articole înainte de cursă despre cum ar trebui să concurăm și cum ar fi trebuit să facem totul pentru a-l sprijini pe Wout . Am făcut exact așa, dar dintr-o dată am devenit niște proști și niște idioți, asta pentru că nu am reușit să câștigăm.
Dacă nu câștigăm, voi, presa, transformați totul într-un mare eșec. Sunt mândru de felul în care am concurat și că am dat totul acolo pentru a ne îndeplini obiectivul. Dar dacă nu câștigi este suficient să fii pus la perete, iar asta este destul de enervant pentru mine, nu cred că lucrurile trebuie privite așa.", a spus Stuyven, citat de cyclingweekly.com.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54