Cândva o cursă în care sprintrerii aveau prima șansă, Paris-Tours s-a transformat într-o veritabilă clasică. Asta pentru că de anul trecut organizatorii au introdus sectoare off-road, care sunt atât de dure încât Paris-Roubaix pare o promenadă. Dincolo de neregularitățile care pot provoca oricând o pană, aceste sectoare sunt și foarte periculoase, motiv pentru care Deceuninck Quick Step a anunțat în 2018 că nu va mai participa. Și echipa belgiană, cea mai bună din lume în cursele de o zi, s-a ținut de cuvânt, astfel că în 2019 cursa a fost mai deschisă ca niciodată.
Pe distanța de 217 kilometri dintre Paris și Tours am avut parte de 9 sectoare de off-road, care au făcut o selecție naturală încă de la jumătatea cursei.

Soren Kragh Andersen, urmărit de ghinion în Paris-Tours

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Primul rutier "greu" care a atacat grupul favoriților a fost Soren Kragh Andersen, iar el a fost urmat la scurt timp de Jelle Wallays. Danezul de la Sunweb câștigase Paris-Tours anul trecut, însă de această dată a fost urmărit de ghinion. Asta pentru că atunci când au mai rămas 42 de kilometri din cursă, deși era lider, Soren Kragh "a spart" (ulterior, deși a primit o roată de la mașina neutră, a și abandonat, pierzând prea mult timp cu acest incident).
De problemele danezului a profitat Jelle Wallays, care a muncit enorm și a reușit să țină grupul favoriților la distanță, impunându-se superb în ultima clasică a toamnei. Belgianul a repetat astfel victoria de acum 5 ani, când îl învingea pe Thomas Voeckler, după un sprint în doi.
Podiumul a fost completat de Niki Terpstra, care obținuse și în 2018 locul secund și care voia să salveze astfel un sezon dezamăgitor. Pe trei s-a clasat marele favorit al cursei, Oliver Naesen (AG2R La Mondiale). Cei doi au atacat grupul din care făceau parte, dar prea târziu, în acel moment Wallays având un avans de aproximativ 1 minut și 20 de secunde.

Jelle Wallays s-a impus în Paris Tours

Clasamentul final în Paris-Tours

https://i.eurosport.com/2019/10/13/2695469.png
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02