Pe o ploaie abundentă pe ultima parte a traseului, etapa de astăzi a fost câștigată din evadare, așa cum se așteptau toți specialiștii. Cel mai puternic om s-a dovedit a fi Jhonathan Narvaez, care a obținut victoria carierei.
Ecuadorianul de 23 de ani fusese campion național pe șosea în 2017, dar de atunci nu a mai bifat vreun rezultat notabil. Chiar și așa, faptul că se află la Ineos este un semn al valorii sale și prin această victorie și-a asigurat probabil un nou contract, înțelegerea sa cu gruparea britanică expirând la sfârșitul anului.
Probabil am fi avut un final mai disputat, dar pe ultima coborâre, Mark Padun a spart și nu a l-a mai putut ajunge pe Narvaez, chiar dacă la un moment dat a dat această impresie.
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
ACUM 11 MINUTE
Aceasta a fost a 3-a etapă câștigată de rutierii de la Ineos, după cele 2 succese ale lui Filippo Gana.
Grupul favoriților a sosit la peste 8 minute și nu am avut parte de lucruri spectaculoase în pluton, doar cei de la NTT încercând să ducă o trenă mai intensă pe unele cățărări, dar oamenii importanți nu au avut probleme în a se menține.
Astfel, Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) rămâne în roz și are toate șansele să-și păstreze acest tricou și după etapa de mâine. Aceasta va avea o lungime de 192 de kilometri și este perfect plată, până aproape de final, când pe traseu sunt 2 cățărări nu foarte lungi, dar cu o pante abrupte, astfel că acolo este de așteptat să se facă diferența.

Desfășurarea etapei a 12-a din Giro 2020

Așa cum era de așteptat, în etapa de astăzi s-a format o evadare numeroasă, iar plutonul nu s-a forțat să o țină în frâu. Astfel, atacanții zilei s-au distanțat chiar și la 12 minute distanță.
Cu plutonul reducând din ecart, Mark Padun (Bahrain McLaren) și Jhonathan Narvaez (Ineos Grenadiers) au atacat din grupul fruntaș și au câștigat secundă după secundă. Simon Clarke (EF Pro Cycling) a plecat de unul singur în urmărirea celor 2, dar nu a reușit să se apropie și a renunțat.
Cu 25 de kilometri înainte de final, Mark Padun a spart, iar Narvaez s-a distanțat la peste jumătate de minut. Ucraineanul a avut însă puterea să revină și s-a apropiat la sub 10 secunde când mai erau 10 kilometri, dar din acel moment Narvaez a accelerat și s-a desprins în câștigător.
Clasamentul etapei a 12-a din Giro 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915499.jpg
Ciclism
Tragedie în lumea ciclismului! Davide Rebellin a decedat în urma unui accident teribil de circulație
ACUM 17 ORE
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49