Josef Cerny (CCC Team) a ieșit învingător dintr-o evadare formată din 14 cicliști pentru a câștiga etapa a 19-a din Giro, însă ziua a fost marcată de un protest al cicliștilor care a făcut ca această etapă să fie mult mai scurtă decât era programată inițial.
Astăzi ar fi trebuit să aibă loc cea mai lungă etapă din Giro 2020, traseul dintre Morbegno și Asti măsurând 258 de kilometri. Întrucât aceasta venea la numai o zi după o etapă solicitantă, rutierii le-au cerut organizatorilor să scurteze traseul, amenințând că în caz contrar vor boicota desfășurarea etapei.
Conform jurnaliștilor de la Cycling News, azi noapte s-au purtat discuții până târziu între organizatori și rutieri și până la urmă doleanța sportivilor a fost acceptată. Astfel, primii 100 de kilometri ai etapei de azi vor fi parcurși de rutieri în autocarele echipelor.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Rutierii s-au plâns de planificarea unei etape atât de lungi aproape de finalul unei curse extenuante de 3 săptămâni și până la urmă organizatorii au cedat și au decis scurtarea acesteia.

Victoria uriașă a lui Josef Cerny

Josef Cerny a câștigat meritat această etapă, el reușind să se distanțeze cu 21 de km rămași. Rutierul CCC a atacat constant toată ziua și a reușit să reziste unei ofensive târzii a lui Victor Campenaerts pentru a obține astfel cea mai mare victorie a carierei și să ofere celor de la CCC o victorie de adio, înainte ca echipa să părăsească acest sport la finalul sezonului.
Campenaerts a încheiat pe poziția a treia în timp ce Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) a ocupat ultima poziție de pe podium.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02