Alaphilippe își va reîncepe sezonul cu 2 curse clasice pe care le-a câștigat anul trecut: Strade Bianche (1 august) și Milano-San Remo (8 august).
"Aștept cu nerăbdare atât Strade Bianche, cât și Milano-San Remo în weekendul următor, deoarece am câștigat ambele curse în 2019", aspus rutierul francez.
https://i.eurosport.com/2018/06/07/2350796.jpg
Turul Spaniei
Julian Alaphilippe, out din Vuelta! Campionul mondial și-a rupt clavicula în urma unei căzături
31/08/2022 LA 14:39

Alaphilippe va participa la o singură cursă pe etape înainte de Turul Franței

Rutierul a admis că nu are ca obiectiv principal câștigarea acestor prime curse și că își dorește să fie într-o formă maximă la începutul Turului Franței. Până la startul Marii Bucle din 29 august, Alaphilippe va mai participa și în Criterium Dauphine între 12-16 august.
Spre deosebire de alți cicliști care vizează Turul Franței este cam puțin o singură cursă pe etape, dar francezul a spus că a luat această decizie pentru a nu rata cele 2 clasice din Italia din următoarele 2 week-end-uri.
"Este pentru că îmi plac foarte mult Strade Bianche și San Remo. Aș fi putut merge în Vuelta a Burgos în schimb (28-31 iulie), dar am preferat să stau în Italia în tabăra noastră de antrenament pentru a evita prea multe călătorii.", a explicat Alaphilippe.
https://i.eurosport.com/2017/05/10/2080270.jpg

Alaphilippe: "Nu țintesc tricoul galben în Turul Franței"

Francezul a menționat în interviul acordat că nu este neapărat intersat de clasamentul general în Turul Franței în acest an. El vizează mai degrabă o victorie de etapă, dar cele 2 săptămâni în care a purtat tricoul galben anul trecut și locul 5 obținut la final sunt cu siguranță lucruri pe care francezul ar vrea să le repete.
"În ceea ce privește Turul, nu am niciun plan special acolo. În 2019, a fost, fără îndoială, un tur excepțional. Nu avem echipă care să lupte pentru clasificarea generală și nu am lucrul ăsta în minte, deci nu mă voi pregăti pentru asta. Scopul este să avem un tur bun, dar să nu îl finalizez epuizat, pentru că mai am și celelalte obiective, care sunt ​​Campionatele Mondiale și clasicele."
"Pentru a putea câștiga o etapă la o asemenea cursă, ai nevoie de încredere, iar încrederea vine odată cu munca. Nu mi-am stabilit nicio țintă specifică pentru cursele din august, dar, desigur, o victorie este întotdeauna frumoasă. Cu toate acestea, nu sunt prea stresat.", a mai adăugat rutierul.
"Va trebui să mă pot adapta la condiții și să schimb lucrurile din mers, ceea ce am demonstrat întotdeauna că sunt capabil. Pregătirea mea a fost orientată cu precădere către Turul Franței, mai mult decât spre cursele clasice", a recunoscut rutierul lui Deceuninck-Quick Step.
Cursa pe șosea de la Campionatul Mondial este probabil cel mai important obiectiv al lui Alaphilippe și a declarat că speră la un rezultat bun acolo: "De acum până în octombrie, nu este foarte mult timp pentru recuperarea între curse, dar recuperarea va fi cheia pentru atingerea obiectivelor. Am făcut foarte multe urcări și coborâri, ceea ce îmi va aduce beneficii în Dauphine, Turul Franței și sper eu și în cursa de la Campionat Mondial".
Campionatul Mondial din acest an se va desfășura în Elveția, iar cursa pe șosea pe care o vizează Alaphilippe va avea loc pe data de 27 septembrie, la doar o săptămână după ultima etapă din Turul Franței.
NCh - FRA
Florian Senechal, campion al Franței pe șosea, după un finish pe muchie de cuțit
26/06/2022 LA 20:20
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47