În ultimii 8 ani, doar Vincenzo Nibali a oprit supremația lui Sky/Ineos în Turul Franței. Victoria "Rechinului" a venit însă într-un context special, Froome, marele favorit în 2014, fiind nevoit să abandoneze după ce a căzut în două etape la rând (rundele 4 și 5).
Acum, Ineos pare mai puternică decât a fost vreodată, britanicii urmând a veni la start cu trei foști câștigători ai competiției: Egan Bernal, Chris Froome și Geraint Thomas.
Dar, cel puțin pe hârtie, britanicii vor avea parte de cea mai puternică opoziție din istoria echipei, Jumbo Visma urmând a alinia o formație cu un singur scop: obținerea tricoului galben, la Paris.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
IERI LA 11:55
Olandezii au renunțat la orice pretenții în etapele de sprint, deși puteau să obțină succese prin Dylan Groenewegen, unul dintre cei mai rapizi oameni din pluton. Selectarea lui ar fi necesitat aducerea a cel puțin un lansator, iar oficialii au considerat că vor să facă totul pentru ca unul dintre Roglic, Dumoulin sau Kruijswijk să se lupte cu șanse cu rutierii Ineos. Ca atare, echipa va fi construită în mare parte din cățărători, cu Tony Martin și Wout Van Aert responsabili pentru etapele de plat și pentru rundele unde pot să apară borduri. Ambii au două "motoare" mari și pot să ducă trena perfect în etapele în linie, astfel că selectarea lor e absolut necesară. În plus, Van Aert (câștigător a două etape în Turul Franței 2019) va avea șansa lui la sprint, deși nu va fi cu siguranță printre marii favoriți și va avea ca principală misiune protejarea liderilor.
Din lista de 8 cicliști selectați mai fac parte George Bennett, rutier care la multe echipe de World Tour ar fi lider în marile tururi (are câte un top 10 în Giro și Vuelta), dar și veteranul Robert Gesink, fost loc 4 în Turul Franței. Ca să înțelegem cât de decisă e Jumbo Visma să nu lase absolut nimic la voia întâmplării, directorii sportivi au decis să renunțe la Laurens De Plus, un cățărător de excepție, care a dus o muncă fantastică pentru Kruiswijk în Le Tour, anul trecut, doar pentru că s-a speculat că acesta ar fi în negocieri cu Ineos. Jumbo Visma vrea o echipă 100% concentrată pe obiective și rutieri capabili să se sacrifice total pentru omul cu cele mai mari șanse la general și a acționat în consecință, înlocuindu-l pe belgian cu Bennett.

Sepp Kuss, ultimul selectat de Jumbo Visma pentru Turul Franței 2020

Echipa a fost completată azi, când Jumbo Visma a anunțat și numele celui de-al 8-lea rutier care va merge în Turul Franței. Este vorba de Sepp Kuss, un cățărător de 25 de ani care în 2019 a reușit o victorie de etapă în Turul Spaniei. Americanul a fost atunci locotenentul numărul unu al lui Roglic, care avea să câștige generalul, dar a primit câteva șanse pentru gloria personală și a beneficiat din plin de ele.
"Sepp va fi un membru cheie al echipei noastre în etapele de munte. Facem tot ce depinde de noi pentru a-l aduce la forma maximă înainte de startul Turului Franței", a anunțat azi directorul sportiv de la Jumbo Visma, Grisha Niermann.
Kuss va fi la debutul său în Turul Franței, însă forța avută pe cățărări e deja una impresionantă. Cu el la trenă, e de așteptat ca doar liderii echipelor adverse să mai stea în grupul tricoului galben. "În zilele lui bune, e deja un cățărător world class, unul dintre cei mai buni din lume", a mai precizat oficialul olandezilor.
Sepp Kuss a petrecut perioada de izolare aferentă pandemiei de coronavirus în Spania, iar de săptămâna viitoare se va alătura colegilor de la Jumbo Visma într-un cantonament ce va avea loc în Alpii Francezi.

Echipa lui Jumbo Visma pentru Turul Franței 2020

  • Primoz Roglic
  • Tom Dumoulin
  • Steven Kruijswijk
  • George Bennett
  • Sepp Kuss
  • Robert Gesink
  • Tony Martin
  • Wout Van Aert
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54