După două etape epuizante, era de așteptat ca victoria în runda de azi să se dea între favoriți, mai ales că ieri evadarea a avut bilet de voie, Formolo impunându-se.
Doar că Jumbo Visma pare conștientă că nu poate duce zilnic o trenă feroce, deși e limpede că în acest moment e de departe cea mai puternică echipă din pluton. Ca atare, atacanții zilei au avut o șansă bună, mai ales că printre ei s-au aflat nume mari: David De la Cruz, Kenny Elissonde, Fausto Masnada, Michal Kwiatkowski, Thomas de Gendt, Jack Haig sau Julian Alaphilippe.
Într-un final, victoria i-a aparținut lui Lennard Kämna (Bora - hansgrohe), totul stabilindu-se pe ultima cățărare a zilei. Cu 7 kilometri înainte de final s-au dat atacuri în evadare, iar Lennard Kämna a fost de departe cel mai puternic. Fost campion european U23, neamțul se află la prima victorie în World Tour. Inițial un contratimpist promițător, germanul de 23 de ani s-a transformat total odată cu venirea la Bora, iar azi a obținut un succes important.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Plutonul a sosit cu 3 minute și o secundă întârziere, iar Roglic a rămas lider. Chiar dacă l-a pierdut pe Kruijswijk, Jumbo Visma a fost în control total, Gesink, Sepp Kuss și Tom Dumoulin protejându-l excelent pe sloven. Totuși, având în vedere că Primoz a căzut azi, victoria finală nu e jucată, mai ales că Pinot se află la doar 14 secunde în spatele lui.
Clasament de etapă
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2864963.png
Clasament general
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2864965.png

Abandonuri printre favoriți în Criteriul Dauphine

Etapa de azi din Dauphine a fost cumplită pentru favoriți. După ce Bernal a abandonat, cu dureri la spate, chiar înainte de start, alți favoriți au fost nevoiți să îi urmeze exemplu.
În cazul columbianului a fost vorba doar de o măsură de precauție, astfel încât să nu se expună unei accidentări cu doar două săptămâni înainte de startul Turului Franței. În schimb, Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) și Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) au fost victimele unei căzături. Pe Col de Plan Bois, după 39 de kilometri de cursă, cei doi au căzut și nu au mai putut continua. Dacă germanul, locul 4 de anul trecut din Turul Franței, s-a ridicat și nu părea să aibă o accidentare foarte gravă, în cazul olandezului (locul 3 din Le Tour 2019) situația e puțin mai complicată. Acesta pare că și-a dislocat umărul, o veste grea pentru Jumbo Visma, în condițiile în care Kruijswijk nu era oricum în cea mai bună formă și spera ca în aceste 14 zile rămase până la startul Turului Franței, să crească din punct de vedere al randamentului.
Și Primoz Roglic, liderul la zi în Dauphine și marele favorit la tricoul galben în Le Tour, a luat contact cu asfaltul în runda de azi.
Potrivit siteului oficial al Dauphine, Roglic a căzut într-o zonă de plat. Deși a revenit rapid în șa, el a lăsat puțină piele pe asfalt. A fost ghidat imediat în pluton de Wout Van Aert, nimeni altul decât învingătorul din Milano San Remo. Pe final, slovenul a arătat destul de puternic, trena dusă de echipa sa descurajând orice atac.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02