Deceuninck-QuickStep pare de neoprit și în acest nou sezon de clasice. După ce ieri, în Omloop Het Nieuwsblad, echipa belgiană a terminat cu trei rutieri în primii 10, Lampaert obținând locul secund, duminică a venit și prima victorie.
Ca de obicei, QuickStep a avut o serie de opțiuni, pe lângă învingător venind la start cu o serie de staruri pentru clasice: Zdenek Stybar, Yves Lampaert sau Bob Jungels. În plus, belgienii îl aveau la dispoziție și pe Fabio Jakobsen, marele favorit în cazul unui sprint masiv.
Trebuie spus că această din urmă variantă nu era creditată cu mari șanse de specialiști. În ultimii ani, organizatorii au propus trasee din ce în ce mai grele, astfel că sprinterii aveau mari dificultăți să se lupte pentru victorie, cursa fiind presărată cu multe atacuri. Azi, pe lângă parcursul dificil, se anticipa o vreme potrivnică și vânturi laterale destul de puternice, care să poată crea borduri.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În cele din urmă, puțin a lipsit să nu se ajungă la un sprint, atacul solitar al lui Kasper Asgreen fiind impresionant. Danezul a rezistat până la final, deși în pluton s-a încercat din răsputeri prinderea lui și a obținut cea mai importantă victorie a carierei. Danezul confirmă astfel parcursul excelent din 2019, când a obținut un neașteptat loc doi în Turul Flandrei și a devenit vicecampion european la contratimp.
Podiumul în Kuurne-Brussel-Kuurne a fost completat de Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) și Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), dar probabil Fabio Jakobsen nu ar fi avut mari probleme în a se impune dacă nu l-ar fi avut pe coechipierul său în față, luptând pentru succes. De salutat și performanța fantastică a lui Jasper Stuyven, care, după ce s-a impus sâmbătă în Omloop Het Nieuwsblad, a avut încă suficientă energie pentru a fi printre protagoniști în cursa de azi.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne : Rezumat

Clasamentul în Kuurne-Brussel-Kuurne

https://i.eurosport.com/2020/03/01/2787341.png
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02