Prima rundă din Turul Franței 2020 a fost una teribilă, ploaia căzută într-o zonă în care nu mai existaseră precipitații de mult creând un adevărat patinoar pe șosea.
Pinot a evitat cât a putut căzăturile, dar în ultimii 3 kilometri a fost victima unui accident care a lăsat urmări. Din fericire, a putut continua și nu a pierdut timp, acroșajul având loc după borna care anunța intrarea în ultimii 3 kilometri, dar starea sa fizică a fost departe de a fi una optimă.
Pinot s-a julit serios pe coapsa și mâna dreaptă, dar problemele cele mai mari le-a avut la spate, unde a simțit dureri teribile, după ce un rutier care îl preceda a intrat în plin în zona osului sacral (aceeași problemă pe care o are și colegul său de echipă, David Gaudu, și el prins în ambuteiaj).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Tratamentul zilnic la care e supus Pinot pentru a își reveni fizic, în Turul Franței

Conform L'Equipe în fiecare dimineață, Pinot petrece cel puțin 90 de minute cu osteopatul și fizioterapetulul, cei doi apelând la chiroterapie și la proceduri de electroterapie pentru ca francezul să se poată urca în șa în condiții apropiate de cele normale.
La startul rundelor, cățărătorul din Hexagon nu resimte mari dureri, dar acestea apar pe parcurs. Duminică și luni au fost două zile critice din punct de vedere al afecțiunilor, dar de marți corpul lui Pinot a început să se refacă tot mai bine, iar durerile nu mai sunt la fel de intense.
Apoi, după fiecare etapă, Pinot mai pierde 2 ore pe masa de masaj, acolo unde se încearcă o recuperare cât mai bună după un efort susținut. Ca atare, francezul ajunge cel mai devreme în camera sa în jurul orei 23:00.
"Duminică și luni, spatele lui nu a fost deloc ok. Marți s-a simțit mai bine, însă nu a fost la 100%, nu l-am văzut pe Pinot din Dauphine. Dar se recuperează fizic cu fiecare zi care trece. Marți a avut parte de un test util, cu siguranță că în zilele următoare va arăta din ce în ce mai bine. Putem fi optimiști", a dezvăluit Jacky Maillot, medicul lui Groupama-FDJ, pentru L'Equipe.

Pinot, mulțumit de cum a arătat în etapa a 4-a din Turul Franței

Pinot a rezistat neașteptat de bine în etapa de marți, terminată cu o cățărare de categoria întâi. Francezul a sosit pe locul 8, în același timp cu învingătorul, Primoz Roglic, și a recunoscut că e extrem de bucuros de performanța sa în condițiile date.
"Dacă îmi spuneață luni că voi termina în același timp cu rivalii etapa de marți, aș fi dat în scris că accept. M-am târât pur și simplu două zile, dar acum mă simt mai bine", a spus Pinot.
Rutierul francez a ajuns la 30 de ani și era marele pariu al "țării gazdă" pentru podiumul general, mulți specialiști considerând că etapele au fost desenate special pentru el. Chiar dacă nu dispune de o formație prea puternică, rutierul Groupama FDJ spera să repete performanța din 2014, când a terminat Le Tour pe 3, iar semnalele erau pozitive. El s-a prezentat în Dauphine la un nivel de top, dar a pierdut în ultima etapă șansa de a câștiga competiția în detrimentul lui Daniel Martinez.
Astăzi, în etapa a 6-a a Turului Franței (în direct pe Eurosport 1 de la 12:55), oamenii de general vor fi din nou încercați, existând o cățărare de categoria întâi aproape de final, după o înlănțuire de cățărări de categoria a 3-a. Finalul va fi tot în cățărare, dar vorbim de o ascensiune cu o pantă domoală, nerepertoriată. Ca atare, e de așteptat să nu se creeze diferențe între favoriți, așa cum s-a întâmplat și marți.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02