Devenit idol pentru milioane de oameni, după ce a învins o boală teribilă, înainte de a câştiga de 7 ori Turul Franţei, Lance Armstrong a aflat într-un final ce înseamnă reversul medaliei pentru un trişor care şi-a construit întreaga carieră pe minciună şi înşelătorii.
În 2012, USADA a dovedit fără urme de îndoială că sportivul american s-a dopat, după ce a strâns peste 1000 de documente cu mărturii ale foştilor coechipieri şi probe concludente care să verifice sistemul de dopaj creat de Lance. UCI i-a şters din palmares toate victoriile mari, iar Armstrong a recunoscut într-un final, în 2013, într-un interviu pentru Oprah, că a apelat în mod curent la substanţe interzise.
Totuşi, dezvăluirile de acum 7 ani au fost doar o mică parte din întregul sistem pus la punct de Lance Armstrong la US Postal, în documentarul realizat de ESPN şi în care e protagonist, fostul ciclist vorbind despre faptul că a trăit tot timpul în mincinuă.
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 12-a din Giro, câștigată de italianul Stefano Oldani
ACUM 6 ORE
"Cineva care se dopează nu este sincer. Singura modalitate de a ajunge la nivel înalt și de a fi sincer este dacă nimeni nu te întreabă nimic niciodată. Dar acest lucru nu este ceva realist. În momentul în care cineva te întreabă, minți. Va fi o singură minciună. În cazul meu nu a fost aşa. Am folosit 10.000 de minciuni pentru că am răspuns de 10.000 de ori incorect la cele 10.000 de întrebări care mi-au fost puse în legătură cu dopajul", a dezvăluit Lance Armstrong, citat de As.

Lance Armstrong şi-a falsificat inclusiv certificatul de naştere

Lance a recunoscut inclusiv că s-a dopat din primul an în care a trecut la profesionişti (detalii aici), însă a mai făcut o dezvăluire care a surprins. Înainte de a ajunge în plutonul profesionist, la Motorola, americanul şi-a falsificat actele pentru a putea concura. Este vorba probabil de perioada petrecută la Subaru–Montgomery, o echipă de amatori din SUA.
"Mi-am falsificat certificatul de naștere pentru a concura ilegal și i-am bătut pe toți", a mai spus Lance Armstrong.
Din palmaresul altădată impresionant al texanului, acum au mai rămas doar două victorii de etapă (obţinute în 1993 şi 1995), titlul de campion mondial (1993), Clasica San Sebastian (1996) şi Fleche Wallonne (1996). După ce Lance a recunoscut că s-a dopat şi în acea perioadă, e foarte probabil ca şi aceste succese să fie şterse din CV-ul lui.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Stefano Oldani a obținut prima victorie a carierei! Italianul s-a impus în etapa a 12-a din Giro
ACUM 8 ORE
Turul Italiei
Plutonul din Giro i-a adus un omagiu lui Wouter Weylandt! Momente emoționante în etapa a 12-a
ACUM 9 ORE