De la Eddy Merckx, care în anii 60-70 câștiga atât marile tururi, cât și clasicele, nu a existat un ciclist care să domine cu autoritate plutonul profesionist, indiferent de profilul curselor. Alejandro Valverde s-a apropiat foarte mult de ceea ce reușea "Canibalul" în urmă cu jumătate de secol, însă în ciclism există un rutier capabil să doboare multe recorduri.
La juniori, Remco Evenepoel câștiga cursele cu avans de peste 10 minute față de rutierii de pe locul secund și mulți s-au grăbit să îi anticipeze un viitor glorios. Alții s-au gândit că trecerea la nivel de World Tour va fi anevoioasă. După un an și jumătate cu Deceuninck–Quick-Step palmaresul lui Remco e unul la care mulți rutieri importanți nu visează nici la finalul carierei: a câștigat Turul Belgiei (2019), Volta ao Algarve (2020), Vuelta a San Juan (2020) și Vuelta a Burgos (2020); a devenit campion european la contratimp și vicecampion mondial al disciplinei. Dar cea mai mare victorie a carierei de până acum rămâne probabil succesul din Clasica San Sebastian (2019).
Ieri, Evenepoel a câștigat generalul în Turul Burgosului, după noi prestații dezarmante. A câștigat joi etapa cu final pe Picon Blanco, iar sâmbătă a sosit pe trei, în spatele lui Ivan Sosa și Mikel Landa, în etapa cu finish pe Lagunas de Neila
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
Câștigător al Turului Burgosului în 2017, Mikel Landa se teme că în câțiva ani niciunul dintre rutierii de general nu va mai putea ține ritmul cu Evenepoel, al cărui potențial e uriaș.
"Trebuie să profităm la maximum de șansele care ni se ivesc înainte ca Remco să devină mai experimentat. În 2-3 ani va fi imposibil de bătut. E incredibil ce reușește, e capabil să atace pe orice teren și e foarte greu de învins", a spus Landa despre rutierul care e văzut deja între primii trei favoriți pentru Giro 2020.

Landa, mulțumit de forma sa

În ceea ce îl privește, Landa s-a declarat mulțumit de rezultatele obținute în Turul Burgosului, dar mai ales de forma sa. Marele obiectiv pentru iberic e Turul Franței, competiție în care a sosit pe 4, în 2017. Acum, obiectivul e podiumul, mai ales că la Bahrain McLaren beneficiază de susținere totală, nu ca la Sky sau Movistar, precedentele echipe unde a evoluat.
Misiunea de a obține un loc pe podium în Le Tour e însă foarte dificilă, în condițiile în care Ineos și Jumbo Visma par să aibă asigurate două poziții între primii trei, judecând după ce dream-teamuri aduc în Marea Buclă.
"Sunt mulțumit cu modul în care m-am comportat, e un semn bun în perspectiva Turului franței. Am sosit aici cu unele îndoieli, petnru că după un timp atât de lung de pauză nu știi niciodată la ce nivel ești exact și la ce nivel sunt adversarii. Dar a ieșit bine, sunt fericit pentru modul în care am evoluat", a mai spus rutierul iberic.
Clasamentul final în Turul Burgosului
https://i.eurosport.com/2020/08/02/2859035.png
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40