Belgia este una din țările din Europa în care încă se poate face sport în aer liber, dar doar individual. Totuși, mesajele autorităților au fost destul de controversate, în sensul în care nu au o congruență. Guvernul a transmis că un ciclist poate să pedaleze maximum 50 de kilometri pe zi, în timp ce ministrul sănătății, Maggie De Block, a explicat că nu există o limitare a kilometrilor parcurși, atâta vreme cât practici sportul individual.
Astfel de mesaje care lasă loc la interpretări duc la situații care pot deveni foarte periculoase. Așa s-a întâmplat în weekend, când Tim Declerq, rutierul lui Deceuninck-Quick Step, s-a întâlnit cu un grup masiv de cicliști, în drumul său solitar. Lefevere nu înțelege cum poate exista o atât de mare ignoranță, în contextul în care toată Europa e cuprinsă de pandemia coronavirus.
"Fiecare criză oferă oportunități și acum îmi e clar acest lucru: coronavirus le dă ocazia oamenilor să se comporte ca niște reduși. Tim Declerq mi-a spus că a dat la finalul săptămânii peste un grup de cicliști care se antrenau împreună. Toată lumea ar trebui să știe că nu e de glumit cu COVID-19 și ar trebui să se comporte în consecință. Înțeleg nevoia de mișcare și că sportivii trebuie să se antreneze. Dar dacă nu o poți face acasă, măcar mergi singur, nu în grup. Tim a fost extrem de nervos când i-a văzut, dincolo de pericolul reprezentat. Astfel de acte iresponsabile vor duce la măsuri și mai dure ale autorităților", a spus managerul belgian pentru Het Nieuwsblad.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33

Turul Franței, amânat?

Peste 100 de curse cicliste au fost anulate din cauza COVID-19, iar în acest moment se speră că Turul Franței va marca revenirea în competiții. Lefevere e destul de pesimist că Marea Buclă se va putea desfășura potrivit calendarului inițial și a oferit argumente în sprijinul părerii sale.
"Nu știm ce se va întâmpla. Am avut azi (n.r. duminică) un videocall cu toți antrenorii și liderii echipei. Fiecare ciclist a primit un program individual, pentru a se menține în formă. Dar nu există o dată concretă de care să ne legăm pentru reluarea sezonului. ASO vrea neapărat ca Turul Franței să aibă loc, dar eu sunt sceptic. Chiar dacă nu vor fi spectatori, vor fi sute de oameni care vor interacționa, veniți din toate colțurile lumii. Suntem pregătiți de așa ceva la finalul lui iunie? Eu cred că nu", a mai spus omul care a câștigat Kuurne–Brussels–Kuurne și o etapă în Vuelta, în 1978.
Întrebat despre perioada de izolare, managerul lui Quick-Step a dezvăluit că urmărește foarte multe înregistrări ale curselor clasice câștigate de foști sau actuali cicliști din echipa sa.
"Mă uit la cursele de ciclism în reluare. Azi am văzut Liege-Bastogne-Liege 2017, când Dan Martin din păcate a terminat din nou al doilea. Am urmărit de asemenea victoriile lui Philippe Gilbert și Niki Terpstra în Turul Flandrei. Nu îmi place în general să trăiesc în trecut, dar în astfel de momente cred că e permis. Ahh, și am mai văzut victoria lui Tom Boonen din E3 Harelbeke. M-am enervat din nou când mi-am amintit cât de izolat a fost pe final, dar a făcut un efort incredibil. Nu îmi vine să cred că au trecut 15 ani de atunci", a fost concluzia lui Lefevere.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
IERI LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29